Minik öğrenciler kitaplarla buluştu

Minik öğrenciler kitaplarla buluştu

Kars'ın Selim ilçesindeki Yalnızçam İlkokulu'nda öğrenim gören 19 öğrenci "Kalem Kitap Kahve Evi"nde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi

Kars'ın Selim ilçesindeki Yalnızçam İlkokulu'nda öğrenim gören 19 öğrenci, "Kalem Kitap Kahve Evi"nde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Kars Valiliğince kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla Kaleiçi Mahallesi'nde açılan Kalem Kitap Kahve Evi, vatandaşlar ve öğrencileri ağırlıyor.

Kahve ve çayların ücretsiz olarak servis edildiği, vatandaşların yoğun olarak ilgi gösterdiği Kalem Kitap Kahve Evi'nde Selim ilçesindeki Yalnızçam İlkokulu'ndan gelen 19 öğrenci için kitap okuma etkinliği yapıldı.

Kalem Kitap Kahve Evi'nde kitap okuyan öğrencilere çay ve kahvenin yanı sıra yemek de ikram edildi.

Kalem Kitap Kahve Evi görevlisi Polye Dölemenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KarsValiliği öncülüğünde kurulan Serhat Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle çalışmasını sürdüren kahve evine vatandaşlardan yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Dölemenci, kahve evinin güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak yeri haline geldiğini anlatarak, "Amacımız şehrin okuma kapasitesini daha çok geliştirmek, buraya her yaştan vatandaşlarımız geliyor. Özellikle kitap okumak, kaliteli zaman geçirmek, çayını kahvesini içebilmek için öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz buraya geliyor." dedi.

Kars merkez ve köylerden öğrencileri misafir ettiklerini anlatan Dölemenci, "Okuldan öğrencileri buraya getirmeye başladık. Haftada iki gün Kars'tan öğrencilerimiz kahve evine geliyor. Burada etkinlik saatlerini geçiriyorlar. Şimdi Selim ilçesinin Yalnızçam köyünden öğrencilerimiz geldi, onlara kitapları gösteriyoruz, yazarları tanıtıyoruz, kütüphanenin, kitap evinin nasıl bir yer olduğunu gösteriyoruz." diye konuştu.

Yalnızçam İlkokulu öğretmeni Necla Helvacı da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Öğrencilerin kütüphane profili, kütüphane şemasını oluşturmaya çalıştık. Köy okulunda kütüphanemiz bu kadar geniş değil onların kitap sevgisi şimdi başlıyor. Buraya getirerek kitap sevgisini, kitap okuma alışkanlığını aşılamayı amaçladık. Kars'ta böyle bir yerin olmuş olması hem yetişkinler için hem de çocuklar için bir avantaj." ifadesini kullandı.

minik-ogrenciler-kitaplarla-bulustu-(1).jpgminik-ogrenciler-kitaplarla-bulustu-(3).jpgminik-ogrenciler-kitaplarla-bulustu-(6).jpgminik-ogrenciler-kitaplarla-bulustu-(7).jpgaa

aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selim