Meteorolojiden Kars için sarı kodlu uyarı!

Meteorolojiden Kars için sarı kodlu uyarı!

Kars’ta dün itibari ile ektili olmaya başlayan kar yağışı ile birlikte karla karışık yağmur il genelinde yer yer etkili oluyor.

Tacettin DURMUŞ

Meteoroloji yetkileri ve il genelindeki ilgili kurum ve kuruluşlar, özellikle sürücüleri olumsuz hava koşullarına karşı uyararak, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı daha dikkatli ve tedbirli olunmalarını istedi.

Bu nedenlere Meteorolojiden Kars için sarı kodlu uyarı yapıldı. Hafta sonunda başlayan kar ve karla karışık yağmur ülke genelinde olduğu gibi Kars’ı da etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Kars ta yer aldı.

Kuvvetli, Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağışlara Dikkat!

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada Kars’ın sarı kodlu iller arasında yer aldığı belirtilerek, kuvvetli yağışlara ve rüzgarlara karşı, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; 17 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yağışın çok kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da fırtına, Batı Karadeniz'de çok kuvvetli fırtına bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller:

Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt, Sinop ve Yalova.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber