Kültür Varlıklarımıza Sahip Çıkalım!

Kültür Varlıklarımıza Sahip Çıkalım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da UNESCO’nun kuruluş yıldönümü olan '14 Kasım' tarihi dolayısıyla, kültür varlıklarının korunması amacıyla vatandaşları bilinçlendirdi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Müze Müdürlüğü şehrin en kalabalık bölgesi olan tarihi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde kurduğu stantta vatandaşları bilinçlendirdi. Alanda sinevizyon marifeti ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan görüntüler Kars halkının dikkatine sunuldu.

Sinevizyon gösterisinde kültür varlıklarına verilen her türlü zararın suç olduğuna dikkat çekilerek, vatandaşlarının tarihi eser kaçakçılıklarını 112 Acil ve Alo 176 ihbar hatlarına bildirmelerinin önemine değinildi. Yansıda “Kaçak kazıları ihbar edelim, bu suça ortak olmayalım, tarihi eserlerimizi koruyalım ve kültür varlığı kaçakçılığına sessiz kalmayalım!” gibi uyarıcı ifadeler de kullanıldı.

Kars Müze Müdür Vekili Hakim Aslan program ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, bu etkinlikte temel amacın tarihi ve kültür varlıklarını korumak olduğunu söyledi. Aslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“14 Kasım 1970 yılında UNESCO’nun kuruluş yılıdır. Bu tarih bizim için önemli. Özellikle her 14 Kasım tarihinde kültür varlıklarımızın korunması ile ilgili bilinçlendirme programları yapılmaktayız. 2019 yılında yapılan dördüncü konferansta uluslararası kültür varlığı kaçakçılığın önlenmesiyle ilgili bir programlar gerçekleştirildi. Bu konferansın arından Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu program dahilinde hazırlanan videoların şehrin en işlek ve vatandaş yoğunluğunun en yoğun olduğu noktalarda gösterimini yapıyoruz. Bugün tarihi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde kurduğumuz sinevizyon ekranında Bakanlığımızın hazırladığı video görüntülerini vatandaşlarımızın dikkatine sunduk. Kars halkı tarafından oldukça ilgi gördü. Temel amacımız tarihi varlılarımızın korunması için farkındalık oluşturmak kültür varlıklarımızı koruma bilincini toplumun tüm kesimlerine aktarmaktır” dedi.

kultur-varliklarimiza-sahip-cikalim-3.jpg

kultur-varliklarimiza-sahip-cikalim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber