KOTODER Başkanı Şahin destek görememekten yakındı

KOTODER Başkanı Şahin destek görememekten yakındı

KOTODER Salih Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, memleketi Kars’ta "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Yüzyılı Vizyonu Türkiye Sohbetleri" konulu sunumunun ardından söz aldı.

Tacettin DURMUŞ

Toplantıda söz alan ve kısa adı KOTODER olan Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği Başkanı Salih Şahin bazı çalışmalarında destek göremediklerini dile getirdi. Kars Valisi ve Belediye Bakan Vekili Ziya Polat, Cumhurbaşkanı baş danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Oğan ile sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda konuşan Şahin şöyle dedi:

“Kars’ın kültürü erozyona uğramıştır. Birçok türkümüz ve oyun havalarımız Erzurum’a mal edilmiştir. Son yıllarda Ermenistan’dan bazı kişiler gelip buradan bu hususta derleme yaparak UNESCO’ya da kendi adlarına tescil ettiriyorlar. Biz bu hususta adeta seyirci kalıyoruz. Biz dernek olarak türkülerimizi ve oyun havalarımızı derleyip kitaplaştırmak için çalışıyoruz. Notaları da hazır ancak ve SERKA ne de diğer kuruluşlarla iş insanları destek olmuyor. Dolayısıyla folklor ürünlerimiz sahipsiz kalıp erozyona uğruyor.

22 medeniyete ev sahipliği yapan Kars’ın folklor ve kültürü oldukça zengindir, ama sahipsizdir. Bizde de neden sıra geceleri gibi Kars Türküleri ve yerel oyunlar, yerel yemekli geceler olmasın. Ben yerel yöneticilerden bu hususta yer istedim, koro kurmak ve Kars Türkülerini işlemek istedim, yer verilmedi. Ben de bu ilgisizlik yüzünden adeta küstüm ve çalışmalarımı askıya aldım. Kültürümüze sahip çıkılmalı ve kapanan TRT Kars Radyosu da yeniden açılmalıdır”

whatsapp-image-2023-11-27-at-09-33-42.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika