Koçyiğit, Oy Veren veya Vermeyen Tüm Kars Halkına Teşekkür Etti

Koçyiğit, Oy Veren veya Vermeyen Tüm Kars Halkına Teşekkür Etti

HDP Kars İl Başkanlığı 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk basın toplantısını düzenleyerek değerlendirmede bulundu.

Tacettin DURMUŞ

HDP Kars İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Başkanı Cengiz Anli ve 14 Mayıs’ta milletvekili seçilen Gülistan Kılıç Koçyiğit, milletvekili adayları Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli katıldı.

HDP Kars il Başkanı Cengiz Anli, yaptığı açıklamada seçim sürecinde kendilerine haber desteği veren gazetecilere teşekkür etti. Anli açıklamasında “Yoğun bir dönem geçirdik. Sizlerde seçim sürecinde çalışmalarımızı talip ettiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına gideceğiz. Bu seçimde de Türkiye hakları için hak, hukuk, özgürlük, eşitlik ve ortak yaşam hedefimiz için elimizden geleni yapacağız. Türkiye haklarına 28 Mayıs da müjdemiz olacak” dedi.
KOÇYİĞİT “BİZE OY VERSİN VERMESİN, BÜTÜN KARS HALKINA SEVGİLERİMİ, ŞÜKRANLARIMI VE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”
Başkan Anli’nin ardından açıklamada bulunan Koçyiğit, geride kalan 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu söyledi.
Seçimlerde kendilerine oy veren ve vermeyen tüm Kars halkına teşekkür eden Koçyiğit, “Seçim süreci boyunca çok güzel bir kampanya yürüttük. Gerçekten keyifli, enerji dolu ve yeni Türkiye’nin ne olacağını bütün seçilenlerimize, bütün Kars halkına, bütün Türkiye halklarını ağlatarak bir kampanya süreci yürüttük. Geldiğimiz aşamada şunu söylemek istiyoruz tabii ki; belirli yerlerde kayıplarımız olduğunu görüyoruz. Bu kayıpların gerekçelerini 28 Mayıs’tan sonra da oturacağız tartışacağız ve gerçekten nerede eksik yaptık, nerede yanlış yaptık, bunların hepsini muhasebesini yaparak halkımızla beraber bu sürece yeniden değerlendireceğiz. Ben o anlamıyla öncelikle Kars halkına bize verdiği destek için, güler yüzleri için, bizi sevgiyle bağırlarına bastıkları için, her birine bize oy versin vermesin bütün Kars halkına sevgilerimi, şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 3 vekil adayı ve il örgütlerimiz ilçe örgütlerimiz teşkilatlarımız adına bu anlamıyla Kars’ta istediğimiz sonucu alamadık. Bununda sebebini biliyoruz.
“BİR OY KILIÇDAROĞLU’NA BİR OY YEŞİL SOL’A” KAMPANYAMIZ SEÇMENDE KAFA KARIŞIKLIĞINA NEDEN OLDU
Bizim ‘bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol’a’ diye yürüttüğümüz kampanyamız seçmende kafa karışıklığına neden oldu. Kars'ta 6.000’e yakın oyumuz ne yazık ki geçersiz sayıldı. Bu oylarının çoğunun bizim olduğunu biliyoruz. Yine seçmenlerimizin yoksul olması, gurbetçi olması nedeniyle sandığa getiremediğimiz çok fazla seçmenimiz oldu. Bütün bunlar birer gerekçe ama bunun ötesindeki her şeyi de tabii ki oturacağız konuşacağız ve tartışacağız. Şimdi bizlerin yeşil sol parti olarak da halkların demokratik partisi olarak da temel bir hedefi var. O da 28 Mayıs. Şu an için biz çok açık ve net bölgenin bütün illerinde, seçmenimizin bulunduğu her yerde biz çok yüksek oranlarla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik. Halkımız bölge halkı şunu açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Biz değişim istiyoruz, biz dönüşüm istiyoruz, biz demokrasi istiyoruz, barış istiyoruz, aş istiyoruz, ekmek istiyoruz mesajını çok açık ve net herkese verdi. Aslında bir kez daha Türkiye’de yaşanan değişimin ve demokrasinin öncüsünün bölge illeri ve bölge insanlarımız olduğunu Kürt, Azeri, Terekemelerin, Alevilerin bir bütün olarak bu sistemin mağdurların deşiğim taleplerini çok iyi bir şekilde ortaya koyduklarını açık ve görüyoruz.
İLK TURDA TAYYİP ERDOĞAN’A KAYBETTİRENİN BİZ OLDUĞUMUZU AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE GÖRDÜK
Bu anlamıyla; ‘Kürtler AKP’ye oy veriyor, Tayyip Erdoğan’a oy veriyor’ söylemenin de bu seçimlerde yerle yeksan olduğunu gördük. Halkımızın büyük oranında en yüksek oranlarla hatta Türkiye’deki en yüksek oranlarla aslında Kemal kılıçdaroğlu’nu desteklediğini gördük. Şimdi 2. tur var var. İlk turda Tayyip Erdoğan’a kaybettirenin biz olduğumuzu açık ve net bir şekilde gördük. Bunu da buradan söyleyelim. Yani Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi alanında yürüttüğü çalışmayla seçmenin örgütlülüğü sayesinde birinci turda Tayyip Erdoğan’a ve onun rejimine kaybettirmiştir. Şimdi ikinci tur için çalışmalarımıza başladık. 2. turda da Demokrasi için, eşitlik için, özgürlük için bu faşizmi yenmek için bu tek adam rejimini yenmek için, tabii ki yine oyumuzu demokrasiden yana kullanacağız.
28 MAYIS’TA DA SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ
Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Fakat buradaki desteğimizin, demokrasiye Yeni Türkiye’ye Demokratik Cumhuriyete yönelik bir destek olduğunun özel olarak altını çizmek istiyorum. Bu konuda hiç kimsenin bir tereddüttü olmasın. Biz 7/24 bütün alanlarda olacağız ve bu kampanyayı canla başla yürüteceğiz. Amacımız bu faşizmi yenmek, gerçekten ülkede Demokrasiyi inşa etmek ve Demokratik Cumhuriyetin kapısını aralamak için kesintisiz bir mücadelenin içerisinde olacağız. Kars’ın çok farklı dinamikleri var. Ama bizim üzerimizden kendilerini aklamaya çalışanlar, bize çamur atarak bir şekilde gündemde kalmaya çalışanlar siyasetçilere de prim verilmemesi gerektiğini özel olarak da ifade etmek istiyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika