Koçyiğit, ‘Kars’ın teslim edileceği tek parti Yeşil Sol’dur”

Koçyiğit, ‘Kars’ın teslim edileceği tek parti Yeşil Sol’dur”

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli, 14 Mayıs seçimleri öncesi son basın toplantılarını gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ 

Yeliş Sol Parti Kars il Başkanı Kaya Naki, Koordinasyon sözcüleri Ayhan Kurtulan ve Neşe Üstebay’ın katıldığı toplantıda konuşan milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars’ın teslim edileceği tek partinin ‘Yeşil Sol Parti’ olduğunu söyledi. 
KAYA NAKİ “BU SEÇİMİN SONUCU NE OLURSA OLSUN ÜLKEMİZ İNSANLARI İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ” 
Toplantı açıklamada bulunan Yeşil Sol Parti Kars İl Başkanı Kaya Naki, 1 4 Mayıs seçimlerinin ülke tarihi için çok önemli bir seçim olduğuna vurgu yaparak, Pazar günü sandık başına gitme çağrısı yaptı. Bu seçime halkın katılımın son derece önemli olduğunu da söyleyen Naki, “Bu sürecin Yeşil Sol Parti açısından demokratik bir sonuca everilmesini istiyoruz. Bu aşçıdan seçimin soncu ne olursa olsun ülkemiz insanları için hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. 
AYHAN KURTULAN “TOPLUMUN GENEL KAYGISI SEÇİM GÜVENLİĞİDİR”
Yeşil Sol Parti Koordinasyon sözcüsü Ayhan Kurtulan da yaptığı konuşmada 14 Mayıs Günü Kars il genelinde 723 sandık kurulacağını söyledi. Toplumun genel kaygısının ‘seçim güvenliği’ olduğunu da söyleyen Ayhan Kurtulan “Önemli bir seçim süreci yaşıyoruz. Toplumun genel kaygısı seçim güvenliğidir. Bizler Yeşil Sol Parti olarak alacağımız tedbirleri sizlerle paylaşacağız. Bu konuya çok önem veriyoruz. İlimiz genelinde 723 sandık kurulacak. Bunların 254 tanesi şehir merkezi ve merkeze bağlı köylerde kurulacak. 168 tanesi il merkezinde kurulacak. Yeşil Sol Parti olarak ilk kez seçime girdiğimiz için sandık kurulu üyeliğimiz bulunmuyor. Kars’ta sandık kurul üyesi parti sayısı az olduğu için kurayla 5. Bir parti belirlendi. Kora soncu şehir merkezinde ve merkez köylerde sandık kurulu üyesi olarak partimize görev verildi. Bundan dolayı şehir merkezi ve merkeze bağlı köylerde sandık kurulu üyeliğimiz oluştuğu için sandıkların hepsinde sandık kurlu üyemiz bulunacaktır. Aynı zamanda tüm sandıklarda müşahitlerimiz olacak. Aynı zamanda il dışından gelecek olan ve ilçe ve köylerde olan seçmenlerimiz için de araçlar ayarladık. Onların da oy kullanmalarını sağlayacağız.” Dedi.
GÜLİSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT, ‘KARS’IN TESLİM EDİLECEĞİ TEK PARTİ YEŞİL SOL PARTİ’DİR”
Kurtulan’ın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidar partisinin seçim kampanyasını kendilerine laf atarak gündemde kaldığını ileri sürdü.
AK Parti Kars milletvekili adayı Yunus Kılıç’ın kendileri için “Kars’ı Yeşil Sol’a teslim etmeyin, onlar HDP’dir” demiş olduğunu da ileri süren Koçyiğit, “Bunu gerçekten demokrasi açısından bir utanç vesikası olarak ele alıyoruz. Kars halkı 31 Mayıs yerel yönetim seçimlerinde bu kenti bize emanet etti. Ve biz o emaneti çok iyi bir şekilde sahip çıktık. Kars halkı çok uzun bir süre sonra hizmetle buluştu ve gerçekten halka yönelik belediyecilik nasıl olur bunu da görmüş oldular. Bu anlamda bu kentin teslim edilebileceği tek partinin Yeşil Sol olduğunu altını çizmemiz gerekiyor. Biz de ihale peşinde koşan vekil olmaz. Biz de rant peşinde koşan vekil olmaz. Biz de cebini düşünen vekil olmaz. Biz halk için çalışan vekilleriz ve halkımızla beraberiz. Onun için biz buradan şunu söylemek istiyoruz; eğer bu kenti birine teslim etmek istemiyorsanız tam da AKP ve onun 21 yıllık yozlaşmış iktidarına teslim etmemelisiniz. Bu çağrımızı bütün Kars halkımıza yeniden yapmak istiyorum.” Dedi. 
“BEN SEÇİMLERİN TÜM TÜRKİYE HALKLARINA VE KARS HALKIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Bu seçimlerin tüm Türkiye halklarına ve Kars halkına hayırlı olmasını dileklerinde de bulunan Koçyiğit açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:
“2 gün sonra seçime gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli ve kritik seçimini yaşıyoruz. Ben seçimlerin tüm Türkiye halklarına ve Kars halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Seçim kampanyamız tabii ki oldukça coşkulu, gerçekten umutlu geçti. Her yerde neredeyse, her ilçede, her köyde ve her mahallede halkımızla bir araya geldik. Ve mümkün olduğu kadar bütün Kars’ın her kesimine dokunmaya ve onlara duygularımızı, düşüncelerimizi, seçim beyannamemizi ve nasıl bir Türkiye istediğimizi daha da önemlisi nasıl bir Kars istediğimizi anlatmaya ifade etmeye çalıştık. Bundan sonra artık son iki günlük çalışmamız var. Bugün için Kağızman’da bir mini halk buluşmamız olacak. Ama bundan sonraki çalışmamız daha ziyade sandık güvenliğine dönük olacak ve son 2 günü arkadaşlarım da ifade ettiği gibi teknik çalışmaları ve koordinasyonu sağlamakla geçireceğiz.
ARTIK TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL! 
AKP ve MHP’nin çok gergin bir kampanya yürütüyor. Gerçek anlamda sözü tükenmiş, Türkiye halklarına hiçbir şey vaat edemeyen iktidarın tamamen hamaset, kamplaştırma, birbirine karşı konumlandırma, halkları ve toplumsal kesimleri birbiri üzerine bir kampanya yürüttüğünü hepimiz görüyoruz. Yanı başımızda Erzurum’da olanlar, yine Tarsus’ta bizim aracımıza yönelik saldırı, yine birçok yerde seçim stantlarımıza yönelik saldırıları da bu minvalde ele almak gerekiyor. Ama şu da açık ki artık Türkiye eski Türkiye değil. AKP’nin ve MHP’nin bu kara propagandası; bu gerçek anlamda aslında sadece öfke ve kin üzerine kurulu kampanyasının Türkiye halkları açısından bir alıcısının olmadığını bir karşılığının olmadığını ifade etmemiz gerekiyor.
KARS’IN BU SAHİPSİZLİĞİN TEMEL NEDENİ DE 21 YILLIK AKP İKTİDARLARIDIR
Yine tabii ilimiz açısından söyleyecek sözü olmayan, gerçek anlamda Kars halkına 21 yıl boyunca hiçbir hizmet getirmeyen, Kars halkının neredeyse toplumsal kesiminin, her inancın her etnik kimliğin ortaklaştığı bir mesele var. O da Kars sahipsiz ve bu sahipsizliğin temel nedeni de 21 yıllık AKP iktidarlarıdır. Ve onun yolsuzlukla, talanla ve gerçek anlamda yandaşını kayırmakla örtüşen politikaları olduğunu biliyoruz. O nedenle de halka hiçbir sözü olmayanların, seçim kampanyalarını tamamen bizim üzerimizden yürüttüklerini, bize laf atarak gündemde kalmaya çalıştıklarını görüyoruz. Yine AKP’nin 2 sıra milletvekili adayı Yunus Kılıç’ın ifade ettiği ‘Kars’ın Yeşil Sol’a teslim etmeyin onlar HDP’dir’ demiş. Bunu gerçekten demokrasi açısından bir utanç vesikası olarak ele alıyoruz. 
MÜLKÜ İDARE AMİRLERİNİN SEÇİMİN GÜVENLİĞİ, TARAFSIZLIĞI VE BAĞIMSIZLIĞINDA ÇOK KİLİT ROLLERİ VARDIR 
Kayyum bir vali ile karşı karşıyayız. Belediyemize Kayyum atandı ve aynı zamanda kayyum olan kişi valilik görevinde yürütüyor. Normalde mülkü idare amirlerinin seçimin güvenliği, tarafsızlığı ve bağımsızlığında çok kilit bir rolleri vardır. Biliyorsunuz kamu bürokrasisi iktidarlardan bağımsızdır bağımsız olmak durumundadır. Ama ne yazık ki bu da yine AKP’nin çok yozlaştırdığı bir mesele olarak 21 yıllık iktidarında bütün kamu görevlerini kamu bürokrasisini mülkü idare amirlerini bir ilçe başkanı gibi kullanan, kendi kampanyasını valiler ve kaymakamlar üzerinden yürüten bir AKP gerçeği olduğunu da biliyoruz. Buradan çağrı yapmak istiyor. Hem Valiye, hem kamu otoritesinin tüm yetkililerine ve AKP’ye muhtarları tehdit etmekten vazgeçin. Halkı tehdit etmekten vazgeçin. Eğer gerçekten bu halka yönelik bir sözünüz varsa çıkın meydanlarda söyleyin. Halk sizi tercih ediyorsa bu halkın tercihi olacaktır ve sandıktan çıkın. Ama korkuyla zorla ve zorbalıkla yeniden sandıktan çıkmaya çalışmanız aslında kaybettiğinizin de resmidir. 
Valilik aynı zamanda kayyum olduğu için görüşme şansımız olmadı. Bu anlamıyla seçimin güvenliği açısından kaygılı olduğumuzu ifade etmek istiyorum ve buradan bir kez daha seçim günü ve seçim gecesi olabilecek bütün provokasyonlardan sorumluluğunun AKP de olduğunu özel olarak ifade etmek istiyorum. Burada valiliğe bütün kolluk güçlerine ve kamu idaresine de bunların parçası olmamaya gerçek anlamda hukuksuzluklarla süreci manipüle etmeme çağrısını yeniliyorum ve tabii ki bütün halklarımıza bütün halkımıza karşı halkımıza da sağduyu sükûnet çağrımı yenilemek istiyorum. 
ÇOK COŞKULU VE SAYGILI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜK 
Biz gerçekten çok coşkulu ve saygılı bir seçim kampanyası yürüttük. Seçim günü ve gecesinde de aynı tavrımız devam ettireceğiz. Bunu da ifade etmek istiyorum. Seçimin güvenliğine bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürecek her türlü hukuksuzluğun karşısında önlemimizi aldığımızı da ifade etmek istiyorum. Şu anda her ilçede görevli merkezde ve ilçelerde görevli avukat arkadaşlarımız gönüllü avukat arkadaşlarımız var ama bunun dışında da yine baronun görevlendirileceği ve alanda çalışacak 50 avukat arkadaş olacak. Bu anlamıyla Baro’nun da bir görevlendirme yaptığını seçim güvenliğine ilişkin kendilerinin ayrı bağımsız bir çalışmaları olduğunu biliyoruz. 
BÜTÜN MUHALEFET PARTİLERİ İLE BERABER SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BİR ORTAKLAŞMAYA GİDİYORUZ
Yine burada bulunan bütün muhalefet partileri ile beraber seçim güvenliği konusunda bir ortaklaşmaya gidiyoruz. Onu ifade etmemiz gerekiyor. Özellikle Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönüllüleri ve o eksende Cumhuriyet Halk partisi ile de seçim güvenliği konusunda ortaklaşmamız olduğunu ifade edelim. Yine aynı şekilde sivil toplum kuruluşları ile de sandıkları korumak üzerine görevli olan sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşmamız var.  Aynı zamanda yurt dışından gelecek iki heyet var. Bu iki heyetin eşlik edecek arkadaşlarımızı da görevlendirdik. Bunlar bağımsız heyetler olarak ilimizde seçim sürecini takip edecekler. Daha sonra da bu süreci raporlaştırıp ilgili birimlere kendi kamuoylarına ve Türkiye kamuoyuna sunacaklar. 
KARS'TA HİÇBİR PARTİ İLE İTTİFAKIMIZ YOKTUR!
Çok fazla manipülatif haberler duyuyoruz. Nunu defaten aslında sizler aracılığıyla da Kars kamuoyuyla da paylaştık. Bizim Kars'ta hiçbir parti ile ittifakımız yoktur. Bunun altına kalın kalın çizmek istiyorum. Yeşil Sol Parti olarak sadece kendimize oy vereceğiz. Sadece Yeşil Sol ağacın altına mührümüzü basacağız. Onun dışında hiç kimsenin amblemine, hiç kimsenin partisine oy kullanmayacağımızın tekrar tekrar altını çizmemiz gerekiyor. Bizim Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermemiz, millet ittifakıyla bir ittifakımız olduğu anlamına gelmiyor. Ne CHP ile nede Millet İttifakının bir başka partisi ile hiçbir ittifakımız yoktur. Bütün seçmenlerimiz bütün Kars halkı şunu bilmelidir; sadece ve sadece yeşil sola oy basmalılar.”

kocyigit,-‘kars’in-teslim-edilecegi-tek-parti-yesil-sol’dur”-(2).jpegkocyigit,-‘kars’in-teslim-edilecegi-tek-parti-yesil-sol’dur”-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika