Kış uykusu için yer ararken telef olan ayı tilkiye yem oldu

Kış uykusu için yer ararken telef olan ayı tilkiye yem oldu

Ağrı-Iğdır karayolu üzerinde araç çarpması sonucu telef olduğu tahmin edilen boz ayının leşinin besin arayan tilki tarafından parçalanması kameraya takıldı

Havanın yeterince soğumaması nedeniyle kış uykusu için yer ararken karayolunda aracın çarpması sonucu telef olduğu tahmin edilen boz ayının leşi, besin arayan tilkiye yem oldu.

Türkiye'nin en büyük milli parklarından Ağrı Dağı Milli Parkı'ndan karayoluna inen boz ayının, yoldan geçen aracın çarpması sonucu telef olduğu tahmin ediliyor. Ayının leşinin, kokuyu alan tilki tarafından parçalanması AA muhabirinin kamerasına takıldı.

AA muhabirinin kaydettiği görüntüleri değerlendiren Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, mevsim şartlarının iyi geçmesinden dolayı ayıların kış uykusuna yatmadığını ve bunun için yer değiştirdiklerini söyledi.

Telef olan hayvanın boz ayı olduğu kanaatini dile getiren Türkoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyük ihtimalle araçların çarpmış olduğu boz ayı cinsinden bir hayvan. Tilkiler de ölü hayvanın leşini parçalıyor. İncelememiz neticesinde boz ayı olduğuna karar verdik. Videonun çekildiği yer Ağrı ve Iğdır sınırlarında bulunan , Ağrı Dağı'nın geçiş noktasında, hayvanların geçiş olarak kullandığı meraların olduğu, hem köye hem de Ağrı Dağı'na ulaşım veren bir yer. Ağrı Dağı'nda ayıların yaşadığı biliniyor."

Bölgede hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden yaban hayatının da etkilendiğini aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Bölge tamamen açık olduğundan besin bulamama gibi bir durum yok. Ayılar kış şartlarının sıcak geçmesi sebebiyle kış uykusunu şaşırdıkları için bir yerden bir yere geçme zorunluluğuyla geceleri yürüme halinde olduklarından yoldan geçerken muhtemelen araba çarpması neticesinde böyle olmuş. Tilkiler de ovada sürekli dolaşıyor, fare ve diğer hayvanların avına çıkınca yolda böyle bir besinle karşılaşıyor."

ayi-tilkiye-yem-oldu-(4).jpgayi-tilkiye-yem-oldu-(3).jpgayi-tilkiye-yem-oldu-(1).jpg

aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Iğdır