Kaybettiği oğlunun adını kütüphanede yaşatıyor

Kaybettiği oğlunun adını kütüphanede yaşatıyor

Ender görülen NCL (beyincik erimesi) hastalığından yaşamını yitiren 4 yaşındaki Aras Büyüktanır'ın adı, memleketi Kars'ta bir okulun kütüphanesine verildi

Baba Özgür Büyüktanır:
- "Evladımızı kaybettik ama çocukların o mutluluğunu, yüzlerindeki heyecanı görmek bize şevk veriyor. Kitapları çocuklarla birlikte raflara yerleştirdik"
- "Gerçekten çok duyarlı, duygulu toplumumuz var. Birliktelik olduğu müddetçe aşılmayacak hiçbir engel yoktur"

Dünyada ender görülen NCL (beyincik erimesi) hastalığından hayatını kaybeden 4 yaşındaki Aras Büyüktanır'ın adı, memleketi Kars'ta bir okulun kütüphanesinde yaşatılıyor.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan ve henüz 2,5 yaşında beyincik erimesi teşhisi konulan Aras, 4 Mart 2018'de yaşamını yitirdi.

Baba Özgür Büyüktanır, doktorların "çaresiz hastalık" olarak nitelediği NCL nedeniyle kaybettiği oğlunun adının yaşatılması için başlattığı kampanyayla memleketi Kağızman ilçesine bağlı Kötek köyünde kütüphane kurdu. 

Kötek Şehit Taner Seloğlu İlkokulu/Ortaokulunda kurulan kütüphaneye, Türkiye'nin farklı bölgelerinden duyarlı insanlar çok sayıda kitap gönderdi. Kitaplar, baba Büyüktanır ile öğrenciler tarafından kütüphaneye yerleştirildi.

Baba Özgür Büyüktanır, oğlu Aras'ın 2 yaşına kadar çok sağlıklı bir çocuk olduğunu ancak ondan sonra hastalığın tanısının konulduğunu söyledi.

Oğlunun 2 yaşından sonra hayat fonksiyonlarını kaybettiğini anlatan Büyüktanır, "Hastalıktan sonra oğlum yatağa düştü, kendimizi anlatabilmek adına farkındalık yaratmak istedik ve kitap yazdım. Kitap Aras'la birlikte gündeme geldi bu sırada da Aras'ı kaybettik. Aras'ın bize bir misyon bıraktığını düşündük, bu misyon engelli çocuklara nasıl ulaşabiliriz diye bir misyon oluştu üzerimde." dedi.

- "Binlerce insan destek oldu"

Büyüktanır, Aras'ın anısına köy okuluna kütüphane açmayı hedeflediklerini belirterek, "Kütüphaneyi sadece ben değil, yüzlerce insanla yapmayı planladım. Bu yolculuğumuzda yüzlerce, binlerce insan destek oldu, şu an buradayız. Türkiye'nin birçok yerinden Kastamonu'dan, Kütahya'dan, Malatya'dan, Antalya'dan Aras için yüzlerce kitap geldi." diye konuştu. 

Kitapların içinden duygu dolu mektuplar, küçük notlar çıktığını aktaran Büyüktanır, bunların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Büyüktanır, "Evladımızı kaybettik ama çocukların o mutluluğunu, yüzlerindeki heyecanı görmek bize şevk veriyor. Kitapları çocuklarla birlikte raflara yerleştirdik. Bundan 10 yıl sonra bu çocukların iyi yerlere geleceğine, kitap okuma alışkanlığı geliştikçe daha güzel şeylerin olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı. 

- "Birliktelik olduğu müddetçe aşılmayacak hiçbir engel yoktur"

Büyüktanır, kütüphanenin kurulması için yaklaşık bin kitap gönderildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

 "Gerçekten çok duyarlı, duygulu toplumumuz var. Birliktelik olduğu müddetçe aşılmayacak hiçbir engel yoktur. Biz burada sadece kitap değil, umut, sevgi, barış, kardeşlik dostluk dayanışma, insana dair herşeyi getirdiğimize inanıyoruz. Bunu birçok insanla birlikte başardık. Vatandaşların yine kitap göndermelerini bekliyorum. Oyuncak olur, çocukların oyuncaklara da ihtiyacı var. Buradaki çocuklar çok mutlu oluyorlar. Onların yüzlerindeki mutluluğu görmek, bu heyecanı yaşamak bizi daha da mutlu etti." 

- "Çeşit çeşit kitaplar var"

Öğrencilerden Elin Önalan kütüphane açılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Burada çeşit çeşit kitaplar var. Güzel kitaplar okuyacağız, kitap okursak mutlu oluruz. Kitaplar bizim arkadaşımızdır, onlar hareket edemezler ama sanki kitaplar bizimle konuşuyor." dedi.

Öğrencilerden Zehra Aksu da kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, "İleride kitap yazmayı düşünüyorum, kitap okumayı da çok seviyorum. Okulumuz yeni yapıldı, güzel bir kütüphanemiz oldu. Burada çeşit çeşit kitaplar var, hepsi birbirinden güzel." şeklinde konuştu.  

20181111_2_33365006_38924990_web.jpg20181111_2_33365006_38924992_web.jpg20181111_2_33365006_38924996_web.jpg20181111_2_33365006_38925000_web.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber