KAÜ’de İŞKUR’dan 110 kişi işbaşı yaptı

KAÜ’de İŞKUR’dan 110 kişi işbaşı yaptı

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yürütülen ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında Kafkas Üniversitesi bünyesinde çalışmak üzere, 61’i kadın, 49’u erkek olmak üzere toplam 110 kişi işe başladı.

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, istihdam edilemeyen işsizlerin çalışma disiplininden uzaklaşmayarak geçici işlerde çalışmaları ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında çalışanlar, haftada 5 gün çalışarak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. 
İşçilerden bir kısmı program kapsamında Üniversite Merkez Yerleşkesinde temizlik ve çevre düzenlemesi ile çiçek dikim ve bakım çalışmalarını yürütüyorken, bir kısmı da bazı birimlerdeki muhtelif işlerde istihdam ediliyor. 
Proje kapsamında görevlendirilen personelin, Üniversitenin halihazırda yürütülen fiziki alt yapısının geliştirilmesi çalışmalarında değerli katkıları bulunuyor. 
Üniversite yönetimi, proje kapsamında tahsis edilen çalışanlarla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje kapsamında bu iş gücünün sağlanmasında öncülük eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti. 

aw411888_01.jpgaw411888_02.jpgaw411888_04.jpgaw411888_05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber