KAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden haberimize açıklama

KAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden haberimize açıklama

KAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden "Hastane Var Ama İçinde Doktor Yok" başlıklı haberimize açıklama geldi. 


KAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden yapılan açıklama şöyle; Son zamanlarda, Hastanemizde hizmet verilmediğine dair asılsız ve teyide muhtaç haberlerin yapılması üzüntü verici olup, bu durum Hastanemize ve dolayısıyla bölge halkına zarar vermek dışında fayda sağlamamaktadır.
Haberlerde adı geçen bölümlerde öğretim üyelerimiz bulunmaktadır. Üniversite hastaneleri araştırma ve uygulama Hastaneleri olduğundan dolayı öğretim üyelerimiz bilimsel kongre ve benzeri etkinliklere katılmaktadırlar. Haberde yer alan doktor bulunmadığı bilgisi o hafta İçin o bölümde ki öğretim üyelerimizin kongrede olmalarından dolayı o haftaya ait geçici bir durumdur. 
Eksikliklerimiz mutlaka bulunmaktadır. Ama kararlı ve inançlı bir şekilde olumlu adımlar atmaktayız.Bu adımların neler olduğu öncesi İle sonra ki zamanda yer alan finansal, hasta sayısı ve fiziki duruma yönelik veriler karşılaştırıldığında net olarak ortaya çıkacaktır. Bu veriler lafta değil resmî verilerdir. Yenidoğan ünitesinin hizmete açılmış olması, günlük hasta sayısı, yatan hasta sayısı, hastane içinin fiziki imkanlarının herkesin gördüğü gibi yenilenmesi vb. bu adımların birer örneğini teşkil etmektedir.
     Hastanemiz, her geçen gün kadrosuna yeni katılan öğretim üyelerinin desteği ve yeni açılan bölümlerle büyümeye ve yenilenen yüzüyle hizmet vermeye devam etmektedir. Örneğin gelecek hafta açılışı yapılacak olan Aferez Ünitesi 30. Sağlık Bölgesindeki tek Aferez Ünitesi olma özelliğini taşımaktadır. Ünitenin açılmasıyla, hastaların il dışındaki başka sağlık tesislerine gitmelerinin önüne geçilecek ve sevk oranları önemli ölçüde azaltılacaktır. Tıp Fakültesi Hastanemizde mevcut olan ve yeni başlayacak olan Kalp Damar Cerrahisi Profesörü ve Yardımcı Doçentleri, Enfeksiyon Hastalıkları Profesörü, Patoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kulak Burun Boğaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üroloji, Dahiliye, Adli Tıp, Kardiyoloji Anabilim Dallarına öğretim üyelerinin kadro atama işlemleri tamamlanmak üzeredir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kars Haber