Kars´tan TL´ye destek

Kars´tan TL´ye destek

DOLAR BOZDURANA BEDAVA HANGEL

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dövizdeki yükseliş üzerine TL çağrısı yapması Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kars’ta da destek buldu.

Kars’ta bazı esnaflar işyerlerinde başlattıkları kampanyayla, dolar bozdurup makbuzunu kendilerine gösteren vatandaşlara çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Kars Evleri Yöresel Yemekler İşletme Sahibi Okan Poliçe, işletmesi önüne yazdığı ‘500 dolar bozdurana hangel bedava’ yazarak, vatandaşlara Kars’ın yöresel yiyeceklerinden olan hengel ikramında bulunuyor.

Vatandaşlar tarafından da büyük ölçüde destek bulan ve cadde üzerinden geçen hemen hemen herkesin dikkatini çeken yazıyı gören vatandaşlar da kampanyanın farkındalık açısından oldukça isabetli ve yerinde olduğuna dikkat çektiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine dolarını bozduran bir çevre esnafı hem Türk Lirası’na verdiği değeri ortaya koydu hem de Kars Evleri Yöresel Yemekler İşletmesine gelerek, öğle yemeğinde hengelin tadını çıkardı.

Bu çağrıya destek veren bir başka esnaf ise 1000 dolar bozdurduğuna dair makbuz getiren müşterilerine 4 metre kare halı hediye edeceğini duyurdu. Koçu Halı İşletme Sahibi İnan Koçu da bu kampanyayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek verdiğini belirterek, vatandaşların Türk Lirasına sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

Koçu, “Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine dolar bozdurma kampanyasına biz de işletme olarak bu kampanyayla destek vermek istedik. Doları olan vatandaşlarımızı Türk Lirasına çevirmeleri için teşvik etmek amacıyla yaptığımız bu kampanya inşallah vatandaşlarımız tarafından da karşılık bulur. Bin dolar getirene 500 TL değerinde hediye çekimiz olacak. İnşallah bu kampanya vatandaşlarımızın ilgisi yoğun olur, biz vermekten çekinmiyoruz, onlar da dolarlarını bozdurmaktan ve kampanyadan faydalanmaktan çekinmesinler.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber