Kars’ta Vatandaşı Dolandıran Şahıs Tutuklandı

Kars’ta Vatandaşı Dolandıran Şahıs Tutuklandı

Kars’ta, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak bir vatandaşa “FETÖ/PDY terör örgütü tarafından banka hesabından örgüte para transferi” yapıldığını söyleyerek 30 bin 550 lira dolandıran şüpheli bir şahıs yapılan operasyon sonucu yakalanarak tutuklandı.

Kars’ta, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan şüpheli bir şahıs, bir vatandaşla irtibata geçerek FETÖ/PDY terör örgütü tarafından banka hesabından örgüte para transferi yapıldığını ve transfer eylemini gerçekleştiren şüphelilere operasyon yapılacağını bu yüzden kendisinden belirtilen yere para bırakılması gerektiğini söyledi.

Mağdur, şahıs verilen adresteki sokak üzerinde park halinde bulunan bir kamyonetin arka lastiğinin altına poşete sarılı vaziyette 30 bin 550 TL parayı bıraktıktan sonra, paranın alınması üzerine dolandırıldığını anlayarak Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek şikayetçi oldu.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, şüpheli şahıs tespit edilerek Ağrı Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri ile birlikte yapılan ortak operasyon sonucunda Doğubayazıt-Dalbahçe köyünde yakalanarak Kars’a getirildi.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından adli mercilere sevk edilen şahıs tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kars Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek olup, vatandaşlarımızın huzur, sükûn ve güvenlikleri için 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarımız tüm kadromuzla aralıksız devam edecektir” denildi.

Açıklamada, vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarılarak şu ifadelere yer verildi:

DİKKAT !!!

1-Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak, hattınızın veya banka hesabınızın teröristlerce kullanıldığını ,terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır İTİBAR ETMEYİN,
2-Bu kişiler size operasyon yaptıklarını söyleyecek bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir

İNANMAYIN

3-Savcı yada polis sizden operasyon için yardım istemez, kamu görevlileri sizden hesap numarası, para  ve altın istemez ALDANMAYIN.

e44a8d80-49f7-46da-b31c-7d535378775a.jpge44a8d80-49f7-46da-b31c-7d535378775a.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber