Kars'ta Tatlı ve fırıncıların yoğun ramazan mesaisi

Kars'ta Tatlı ve fırıncıların yoğun ramazan mesaisi

 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, ramazan ayının başlamasıyla tatlıcılar ve fırıncılar, yoğun çalışma temposu içine girdi Baklava ustası Yavuz Yıldız:

 "Her yıl olduğu gibi bu ayda tatlı tüketimi fazla oluyor. Biz de ona güre hazırlıklarımızı tamamlayarak üretime başladık"
 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, ramazan ayının başlamasıyla tatlıcılar ve fırıncılar, yoğun çalışma temposu içine girdi.

Özellikle ramazan ayında baklava başta olmak üzere tatlılar, ramazan pidesi ve tırnak pideye ilgi üretimi arttırdı.

Ramazanın ilk gününde yoğun bir mesaiye giren ustalar, çeşit çeşit tatlılar ve pideler üreterek vatandaşların beğenisine sunuyor.

Baklava ustası Yavuz Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın başlamasıyla tatlıya aşırı talep olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu ayda tatlı tüketimi fazla oluyor. Biz de ona güre hazırlıklarımızı tamamlayarak üretime başladık. İlk günde 30 çeşit cevizli, fıstıklı kadayıf, baklava çeşitleri başta olmak üzere çeşitli tatlılar yapmaya başladık. İnşallah bol, bereketli bir ay geçireceğiz." dedi.

Ekmek fırını sahibi Hasan Ejder de ramazana özel kıymalı, yumurtalı, susamlı pidelerin daha çok talep gördüğünü ifade ederek, ustaların özenle pişirdiği pideleri müşterilere sunduklarını kaydetti.

karsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(14).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(13).jpg

karsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(7).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(8).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(9).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(12).jpg

karsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(1).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(2).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(4).jpgkarsta-tatli-ve-firincilarin-yogun-ramazan-mesaisi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sarıkamış