Kars'ta Tarih Yok Ediliyor

Kars'ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta uzun yıllardan beri restorasyonu devam eden fakat bir türlü tamamlanamayan tarihi Muradiye Hamamı'ndaki restorasyon çalışması tepkiyle karşılandı. Yapılan çalışmada tarihi hamamın çatı kaplaması sac ile yapılıyor.

Kars'ta koruma altına alınıp ardından restorasyon çalışması yapılarak tekrar Kars turizmine kazandırılması amacıyla uzun yıllardan beri restorasyon çalışması devam eden tarihi Muradiye Hamamının çatısını orijinal yapısı bozularak sac kaplaması ile yapılıyor.

Kars İl Özel İdaresi tarafından 15.09.2017 tarihinde başlanılarak 12.07.2019 tarihinde bitirilmesi planlanan ihalede,  731,026,45 TL bedelle Tarihi Muradiye Hamamı 2. Etap Restorasyon İşi İhalesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, tarihi yapının çatı kaplaması ile orjinalinden uzaklaştığı görülüyor.

1774 tarihinde Osmanlı Mimarisi tarzında inşaa edilen ve büyük ahşap balkonu bulunmasından dolayı halk arasında balkonlu hamam olarak ta bilinen Muradiye Hamamı bir büyük ve bir küçük iki kubbeden oluşan tarihi hamam Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmuş durumda.

Turistin ilgi odağı olan eserler arasında bulunan Muradiye Hamamını gezmek için gelen vatandaşlar ise böyle tarihi bir eserin bu vaziyette bırakılmasına tepki göstererek, yapılan çatı kaplaması hakkında ise orjinalinden uzak ve kötü görüntü oluşturacak şekilde tasarlanmış. Böylesine tarihi bir yapı bu şekilde restore edilmemeli, orijinal hali bozulmuş, yetkililer bu duruma müdahale etmeli.” şeklinde oldu.

lider-haber-ajansi-(5)-002.jpglider-haber-ajansi-(6)-003.jpg

lider-haber-ajansi-(1)-007.jpglider-haber-ajansi-(2)-007.jpglider-haber-ajansi-(3)-005.jpglider-haber-ajansi-(4)-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber