Kars’ta PKK/KCK operasyonu: 4 gözaltı

Kars’ta PKK/KCK operasyonu: 4 gözaltı

Kars’ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ile silah ele geçirildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; PKK/KCK terör örgütü adına sözde Serhat Eyaleti Çemçe-Madur Bölgesinde silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarıyla irtibatlı olan, örgüt mensuplarına gıda, sağlık, tıbbi malzeme ve yaşamsal malzeme temin ederek milis-işbirlikçilik faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen şüphelilere yönelik Kağızman ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şüpheli 4 kişi gözaltına alındı. 
Şüphelilerin tespit edilen ikametlerinde TEM ekiplerince yapılan aramalarda 1 şüphelinin evinden FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisakı nedeniyle kapatılan yayın evlerine ait 'İsyanın Şifresi Kim Hain Kim Kahraman' ve 'Tevrat ve İncil' içerikli kitapların da aralarında bulunduğu çok sayıda örgütsel doküman ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet av tüfeği fişeği, 1 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, çok sayıda dijital materyale el konuldu. 
Gözaltına alınan 4 şüpheli Kars İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 
Konuyla ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemiz güvenliğini tehdit eden terör örgütleri ve örgüt üyelerinin yakalanmalarına yönelik mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte azim ve kararlıkla devam edecektir" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber