Kars'ta Kuzuların Anneleri ile Buluşma Anı

Kars'ta Kuzuların Anneleri ile Buluşma Anı

Kars'ta 250 kuzunun anneleri ile buluşma anı renkli görüntüler oluşturdu.

Kars merkeze bağlı Hamzagerek Köyünde koyun besleyen Ahmet Kaya koyun ve kuzularının  buluşmasının sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleştiriyor. Belli bir süre kuzulayan koyunlar, yavrularıyla aynı ahırda bırakılıyor. Daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere anneleriyle bir araya geliyor.

Buluşma saatinin yaklaşması ile koyunlar dışarıda, kuzular ise ahırda melemeye başlıyor. Ahır kapılarının açılması ile birlikte yavrular dakikalar içinde annelerine koşmaya başlıyor ve kokuları sayesinde annelerini buluyor. O an yaşanan görüntüler ise renkli ve duygusal bir görüntü oluşturuyor. 

250 koyun ve 250 kuzusunun olduğunu belirten Ahmet Kaya, "Sabah 8-9 gibi hayvanlarımızı yemliyoruz. Saat 9 gibi kuzularımızın anneleri ile buluşmasını sağlıyoruz. Emzirme işlemi tamamlandıktan sonra koyun ve kuzularımızı birbirinden ayırıyoruz. Bu işlemi günde 2 kez tekrarlıyoruz. Koyun ve kuzularımızın birbirleri ile buluşma anı bizleri de çok mutlu ediyor," dedi. 

karsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(9).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(10).jpg

karsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(5).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(6).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(7).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(8).jpg

karsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(1).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(2).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(3).jpgkarsta-kuzularin-anneleri-ile-bulusma-ani-(4).jpg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber