Kars’ta Kutlamalar İptal Edildi!

Kars’ta Kutlamalar İptal Edildi!

Kars’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanması planlanan resmi Nevruz Bayramı kutlaması 06 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle iptal edildi.

Turgut KAYA
Kars Valiliğinden yapılan açıklamada; ilkbaharın gelişi ve doğanın yeniden uyanışı olarak bilinen Nevruz’un ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde de kutlandığı hatırlatıldı.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesinde yer alan Nevruz’un her yıl 21 Mart tarihlerinde Kars Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce kutlandığı da hatırlatıldı.
Valilikten yapılan açıklamada “21 Mart 2023 tarihinde kutlanması planlanan Nevruz Bayramı, 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinden dolayı iptal edilmiş olup; yaşanan büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diler, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını kutlar, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz.” Denildi.  

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber