Kars’ta köy sokakları ışıl ışıl oluyor

Kars’ta köy sokakları ışıl ışıl oluyor

Kars Aras EDAŞ Elektrik, yaptığı ışıklandırma çalışmalarıyla köy sokaklarını aydınlattı.

Boğatepe başta olmak üzere, bölgede 8 grup köyde çalışmalarını tamamlayan Kars Aras EDAŞ Elektrik ekipleri, köylerde bulunan trafo, enerji hatları ve direkleri yenileyip sokakları ışıklandırıyor. 
3 vardiya halinde 24 saat esasına göre il genelinde mesai mevhumu gözetmeksizin köylerde ışıklandırma çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Aras EDAŞ Elektrik Dağıtım Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, “Boğatepe Köyü’nde sık sık arızalar oluyordu. Bu bölgede 8 gurup köyümüzün bütün enerji hatlarını yeniledik. Bu yılda Boğatepe köyüne ikinci bir trafo ilavesi yaparak, aynı zamanda köyün tamamını galvaniz kaplı demir direklerle donattık. İnşallah bundan sonra köyümüzde elektrik kesintisi yaşanmayacak” dedi. 
Gürel, “ Boğatepe Kars’ımızın üretken bir köyüdür. Bu köyümüz ile Kars’ı sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtılıyor. Köyümüzde kış aylarına yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyordu. Gerilim düşümü çok sık yaşanıyordu. Köylülerimiz hayvanlarını sağamıyordu. Yenilediğimiz enerji hattı ve trafo marifetiyle köylünün üretimi daha sağlıklı ve yüksek olacak. Hayvan sağımlarında bir sıkıntı olmayacak. Köyün içerisindeki aydınlatmaları da şehir aydınlatması gibi yapıyoruz. Sadece köylerimizde değil il genelinde yatırımlarımız devam edecek. Başta köycülülerimiz olmak üzere Muhtar Haydar Koçulu ve çalışanlarıma teşekkür ederim” diye konuştu. 
Kars Aras EDAŞ Elektrik tarafında il merkezinde olduğu gibi ilçelere ile köylerde de sokak aydınlatma çalışmaları devam ediyor. EDAŞ elektriğin köylerde ki aydınlatma çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber