Kars’ta hava kirliliği

Kars’ta hava kirliliği

Kars’ta havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliği son günlerde yanmaya başlayan kalorifer ve sobalar nedeniyle artan hava kirliliği Kars halkını adeta nefessiz bıraktı. 

Hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı son günlerde, Kars’ta yüksekten çekilen fotoğraflar ise kirliliğin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyor. Kars’a yüksekten bakıldığında şehrin üzerinde oluşan siyah tabaka yaşanan hava kirliliğinin ulaştığı boyutun büyüklüğünü gösterirken, özellikle sabah ve akşam saatlerinden itibaren şehrin üzerini kaplayan yoğun duman ve sis, kent merkezinde adeta vatandaşları nefes alamaz hale getiriyor.

Kars’ta hava kirliliğinin özellikle kalitesiz kömürlerden kaynaklandığına dikkat çeken vatandaşlar, ilgili ve yetkililerin dağıtılan kömürleri mutlaka denetlemesi gerektiğini, kalitesiz kömür dağıtımı ve satışına asla göz yumulmaması gerektiğini belirterek yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ettiler.

Özellikle yetkililerin akşam saatlerinde Kars’a Kaleden baktıklarında hava kirliliğinin ulaştığı daha iyi göreceklerine dikkat çeken vatandaşlar, piyasada satılan ucuz ve kalitesiz kömürlerin hava kirliliğine neden olduğunu ileriye sürdüler.

lider-haber-ajansi-(1)-014.jpglider-haber-ajansi-(2)-014.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber