Kars’ta çiftçilere kaba yem desteği 

Kars’ta çiftçilere kaba yem desteği 

Kars Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından ilimizde kaliteli kaba yem açığının azaltılması amacı proje geliştirildi. 

Tacettin DURMUŞ

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında çiftçilere yüzde 50 oranında destek sağlanan hak sahibi çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Kars Tarım Orman İl Müdür İbrahim Altıntaş, tohum dağıtımı yapılan üreticilerimize bol, bereketli ve kazançlı bir üretim sezonu dileyerek, projenin amacının çiftçilerimize kaliteli ve sertifikalı tohum temin etmeyi amaçlayan bir proje olduğunu söyledi.

OLASI KURAKLIK RİSKİ ÜRETİCİYİ VE ÇİFTÇİYİ KARA KARA DÜŞNÜDÜRÜYOR

Öte yandan geçimini tarım ve hayvancılıkla idame ettiren Kars’ta, yaklaşan 21 Mart gün dönümü öncesi çiftçiler üretim için gerekli tohum, mazot ve gübre gibi ihtiyaçlarını karşılamak için türlü çareler aramaya başladı. Olası kuraklık riski yaşayan Kars çiftçisi, tüm girdilerin elde edilemeyecek kadar yüksek olmasının yanı sıra kışın yaşanan kar kuraklığının ardından yaz aylarının da kurak geçme olasılığını da kara kara düşünüyor. Son bir yılda yaşanan ekonomik kriz ve astronomik fiyat artışlarının, geliri sabit üretici ve çiftçileri derinden sarsması nedeniyle yaklaşan ekim zamanı önce bu türden Devlet destekleri önemini koruyor.

whatsapp-image-2023-03-10-at-10.46.22-(1).jpegwhatsapp-image-2023-03-10-at-10.46.24-(1).jpegwhatsapp-image-2023-03-10-at-10.46.25.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber