Kars’ta Buzlar Çözüldü Balıkçılar Akın Etti

Kars’ta Buzlar Çözüldü Balıkçılar Akın Etti

Küresel iklim değişikliği ve kar kuraklığının olumsuz etkilerini yaşayan Kars’ta da, erken eriyen buzlar balıkçıları çay ve derelere yönlendirdi.

Haber ve Foto/ Tacettin Durmuş

Kış boyu balık özlemi çeken Kars’ın Arpaçay ilçesindeki amatör balıkçılar, havaların erken ısınmasını fırsat bilerek oltalarına misinalarını takmaya başladılar. Kış aylarında bolca yağ bağlayan balıkları tutmak için gayret gösteren köylüler, karabalık ve tatlı su kefallerini avlamak için dere boylarında boş vakitlerini geçirmek için mesai harcamaya başladı. 

Arpaçay Deresine olta atan ve ağ salan balıkçılar, soğuk sudan çıkardıkları bol yağlı ve leziz balıklarla sofralarını süslerken diğer taraftan da şehir merkezindeki dostlarına gönderiyor. Geçmiş zamanlarda yörede havaların Mart ayı sonunda ısınmaya başladığına da dikkat çeken balıkçılar, balıkların yine de buzların altındaki derinliklerde yaşadığını hatırlattılar. Bu dönemlerde başta Kars Çayı, Arpaçay Nehri ve dereleri olmak üzere çevredeki tüm akarsularda çıkan balıklarının tadına doyum olmadığının da altını çizen bazı duyarlı amatör balıkçılar, olta balıkçılığın önemine; tırıvırı ile balık tutmanın da balıkların neslini tükettiği gibi çevre kirliliği oluşturduğunun unutulmaması gerektiğini dile getirdiler.

5fea0702-02d0-4891-b0cb-2565f14bcaf7.jpegd0af7998-cae4-4052-90dd-9d129c018ff4.jpegcc90c285-4e99-4439-a83b-0ae5eb5741c1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber