Kars'ta Bostancıların yüzü gülüyor

Kars'ta Bostancıların yüzü gülüyor

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Bostancılar köyünden 15 yıldır Kars'ın Arpaçay ilçesine gelerek 6 ay boyunca organik bostancılık yapan Karadenizlilerin mevsimlerin iyi gitmesinden dolayı yüzü gülüyor.

Yusufelili bostancılar, tamamı organik olan havuç, soğan, lahana, patates, biber, marul, maydanoz, kabak ve tere gibi onlarca ürünü yetiştiriyor. Ürünlerde kimyasal madde bulunmaması ve hormonlu olmaması güvenilirliği de artırıyor. Tamamen el emeği, göz nuru işlenen toprakta yetişen bu ürünler organik olduğu için insan vücuduna ve gelişimine de önemli katkı sağlıyor.

Aylarca uğraşıp bimbir emekle yetiştirdikleri ürünleri bu zorlu sürecin ardından pazarladıklarını ifade eden Hüseyin Ser, "Burada bostancılık yapıyoruz, patates, lahana, havuç, soğan ekiyoruz. İşte şuanda gördüğünüz gibi sulama işlemini gerçekleştiriyoruz, havalar böyle giderse 1 veya 1,5 ay sonra söküm işlemini gerçekleştireceğiz. Sonra pazarlayacağız. Ürünlerimiz organik," dedi.

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Bostancılar köyünden bostancı Hüseyin Ser, "Zor ve sorumluluk gerektiren bu işi  yaparken yorulsam ve sıkıntılar yaşasam da verilen bu müzadelenin sonunda güzel ürün elde ettiğimizde bütün yorgunluğumu unutuyorum. Umuyorum ki her yıl bu yıl olduğu gibi  bolluk ve bereket içerisinde geçer , " diye konuştu.

c45d6f7f-77ff-422e-8377-56130a24a925-001.jpge5bd18eb-af8c-4675-a06d-91ad979035f3.jpg

bostan-(2).jpegbostan-(3).jpegbostan-(4).jpegbostan-(5).jpeg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber