Kars’ta Bayram öncesi bıçaklar bileniyor

Kars’ta Bayram öncesi bıçaklar bileniyor

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bıçakçılara akın etti. Kurban Bayramı'na bir gün kala bıçak bileyen esnafta yoğunluk yaşanıyor.

Kasaplar Hali bölgesinde bulunan bıçak bileyen esnafta yaşanan yoğunluk yılda bir de olsa yüzleri güldürmeye başladı. 
Kars'ta yaklaşık 25 yıldır bıçak bilediğini ifade eden Suat Kılıç “İşler çok iyi ama millet korsanlara uğraşıyor. Korsanların bilevlediği bıçaklar iyi olmuyor. Hayvanları iyi kesemiyorlar. Zor durumda kalıyorlar. Ama biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Bu iş bizim mesleğimizdir. Ama piyasada fazla yaptıkları için iyi yapamıyorlar. Hayvan zorlanıyor" dedi. 
Yaklaşık günde 50 ile 100 bıçak bilediğine belirten bıçakçılar, "Vatandaşlar son günü bekliyor Bundan dolayı yoğunluk yaşıyoruz. Bıçakları 2 liradan biliyoruz. Geçen yıl ki fiyatlarla biliyoruz. Zam yapmadık. Bugün son gün gördüğünüz gibi baya yoğunluk var. Bugün akşam 12.00’ye kadar bıçak çalışacağız” diye konuştu. 
Öte yandan bayramda problem yaşamak istemeyen vatandaşlar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tutmaya başladı. Yanlarında getirdikleri bıçak, satır ve baltalarını bilevleten vatandaşlar kurban bayramını beklemeye başladı. Kars'ta bıçaklar 1-2 liraya, satır ve baltalarda 5 liraya bileniyor. 

aw473451_02.jpgaw473451_03.jpgaw473451_01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber