Kars'ta Arıcılar Dertli!

Kars'ta Arıcılar Dertli!

Kars'ta bu yıl yaşanan aşırı yağmurdan en çok etkilenenler arıcılar oldu. Geçtiğimiz yıla oranla bal üretiminin bu yıl yarıya kadar düştüğünü belitti.

Karadeniz'deki yağmurlardan kaçarak Kars'ın Arpaçay İlçesine gelen Ordulu Yüksel Akkuş beklediği bal sağımını yapamadığını, aldığı destek kredilerini de ödeyemez duruma geldiğini belirtti.

Ordu'nun Çatalpınar Mahallesinden Kars'ın Arpaçay ilçesine gelerek arıcılık yapan Yüksel Akkuş " Burada bulunan yeşilliğe hiç kimse kanmasın hava şartları olmadığı için verim alma şansımız yüzde elli düşük inşallah burada bundan sonra mevsim güzel gider masrafımızı çıkarırız memleketimize öyle döneriz. Başladığımız günden gün dönümüne kadar havaların sürekli yağmurlu olması ve arıların mum işlememesi gece sıcaklığının olmaması bizleri mağdur etti.Yıllardır bu iş ile uğraşıyorum, hemen hemen de yüzde 70, yüzde 80 gelirimi bundan elde ediyorum. Aylardır maalesef hiç güneş yüzü görmedik ve arılarımızı yüzde 100 etkiledi, havaları şu an bile çise ve yağmurlu bu da arıların çalışmasını ve bal yapmasını engelliyor. Şu an yüzde 100 zarardayız. Bizler tarımsal krediler ile ayakta duruyoruz ama kredimizi ödeme şansımız yok," dedi.

karsta-aricilar-dertli!-(5).jpg

karsta-aricilar-dertli!-(1).jpgkarsta-aricilar-dertli!-(2).jpgkarsta-aricilar-dertli!-(3).jpgkarsta-aricilar-dertli!-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber