Kars'ta 19 Mayıs Coşkusu

Kars'ta 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da coşkuyla kutlandı. 

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenginin konulmasıyla başladı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, “Türk Milleti’nin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. Milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı Samsun’a çıkan iradenin sahip olduğu inançla cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Büyük Önder Atatürk’ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır. Güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir” dedi. 

Polat, “Dünya’ya açık eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda rekabet gücüne sahip gençlerimiz gelişme ve kalkınma çabalarına büyük katkı sağlayacak, demokrasi ve özgürlük standardımızı geliştirecektir. Millet olarak nereden gelip, nereye gittiğimiz konusunda kafalardaki berraklık, kökeni geçmişe dayanan sorunlar karşısındaki milli tutun, geleceğin Türkiye’sine ben nasıl katkı sağlarım kaygısı ve ecdadımızın hürmetle yad edilmesi gençlerimizin başlıca sorumlulukları arasındadır. Onların yüzlerinde ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her yıl dada da güçlenen Türkiye’nin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte var olabilirler” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından gençlik adına bir öğrenci konuştu. Ardından Samsun’da yola çıkarak atletler tarafından getirilen temsili Türk Bayrağı Vali Rahmi Doğan’a, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan’a ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel’e teslim edildi. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren başarılı sporcuların madalya ve ödülleri Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan’a ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel tarafından verildi. Halk oyunları ve spor gösterisiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni son buldu. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine, Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Gürsel Polat, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

karsta-19-mayis-coskusu-(1).jpgkarsta-19-mayis-coskusu-(2).jpgkarsta-19-mayis-coskusu-(3).jpgkarsta-19-mayis-coskusu-(4).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber