Kars’ın Tekerine Çomak Sokuluyor

Kars’ın Tekerine Çomak Sokuluyor

Kars Ardahan Iğdır Kalkınma vakfı eski başkanı Sabri Yiğit, yanlış Doğu Ekspresi uygulamasına tepki koyarak Karsa sahip çıkacağız, dedi ve hemşehrilerini uyaracak bir duyuru kaleme aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotalarından Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi, yabancı turistlerden de yoğun ilgi görüp son yıllarda Yunanistan, Gürcistan, Kosova, Yemen, İngiltere, Fransa, Almanya'dan gelen turistler, Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi gösteriyor. Bu yoğun ilgiye birileri çomak sokarak,  serhat kentimiz kaderi ile baş başa bırakılmaya çalışılıyor.

Karsa yapılan bu haksız girişime tepki koyan Kars Ardahan Iğdır Kalkınma vakfı eski başkanı Sabri Yiğit, yanlış Doğu Ekspresi uygulamasına tepki koyarak Karsa sahip çıkacağız, dedi ve hemşerilerini uyaracak bir duyuru kaleme aldı.

Değerli Kars halkına duyurulur !!

Karslılar, Kars’ta yaşayan herkesin bu konuya sahip çıkması ses çıkarması gerekmektedir yıllarca çoğu kişinin bilmediği sadece uzakta soğuk bir sınır şehri olarak bilinen ya da onun bile bilinmediği şehrimizin son yıllarda Doğu Ekspresi ile kadim medeniyeti tarihi kimliği doğal güzellikleri ile tanışma fırsatı yaratan bir kapıyı bir fırsatı birileri engellemeye çalışıyor. Ankara’dan yola çıkan tren günlerdir gece yarısından sonra Kars’ta olmaktadır gecenin bir yarısı saat 2 de ıssız bir tren garına gelen turist için ne kadar hoşnutsuz olabileceğini rahatsız olabileceğini düşünün normalde akşam saatlerinde saat 19.00 20.00 aralarında Kars’ta olan tren bu saatlerde Erzurum’da olmaktadır !!!! Ne yapılmak istenmektedir?

Masalsı bir yolculuğun son durağı “Karlar Ülkesi” Ani şehrinin, Çıldır’ın Sarıkamış’ın olması gerekirken gecenin 2 sine sarkıtılarak sabote mi edilmek istenmektedir?

Karslılar şehrinize sahip çıkın

Kaderimiz yine uykusuz uzakta bir şehir olarak kalmak mı?

Yine bizi bazı şehirlerin gerisinde gölgesinde mi bırakmak istemektedirler?

Anlamsız bir şekilde tren yavaşlatılmış sürekli arıza verdiği belirtilmektedir 50-60 yıllık doğu ekspresi hiç bu kadar arızalı yavaş bir yıl geçirmedi dikkatinize sunuyorum her Karslı buna tepkisini göstersin

Biz diyoruz ki gelin tanış olalım gelin görün bizi gelin gezin şehrimizi eskiden insanlarımız utana sıkıla Karslıyız derken şimdi gururla diyor Karslıyız diye

Kars’a sahip çıkmayan yetkililere sesleniyorum

Bu şehir sahipsiz değil sesimizi en yüksek perdeden çıkaracağız art niyet aramaktayız !

Hepimizin gururla sahip çıktığı çıkacağı şehir olacaktır Kars

Haydi Kars için paylaşın

Duymuyorlarsa duyururuz...

#doğuekspresinisaboteettirmeyiz.
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber