Kars Sanayi Sitesi Toz Duman

Kars Sanayi Sitesi Toz Duman

Kars Küçük Sanayi Sitesinde Toz Eylemi. Küçük sanayi sitesi esnafları bugün sanayinin sorunlarını dile getirmek için basın açıklaması yaptılar.

Kars sanayi sitesinde gün geçmiyor ki sorunlar yaşanmasın. 1972 yılında temeli atılan ve 1995 yılında hizmete giren sanayi sitesi yıllardır sorunlarıyla mücadele ediyor. Altyapı, su, kanalizasyon ve yol sorunu ile mücadele eden sanayi esnafı bugün düzenledikleri basın açıklaması ile sorunlarını duyurmaya çalıştılar.

Yaklaşık 400 esnafı 3 bin çalışanı bulunan küçük sanayi sitesinde iki yıldır yol yapım çalışmasının tamamlanmamasına ve yolu şiddetli toz bulutları oluşturduğunu, işyerlerinde sularının akmadığı, altyapı ve kanalizasyon sorunlarının hatsafhaya ulaştığını dile getiren esnaflar, bugün sanayi içerisinde bulunan ana yolda bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular.

Esnaf adına basın açıklaması yapan Kars Küçük Sanayi Sitesi Tamirciler ve Tesviyeciler Odası Başkanı Ömer Beyribey; “İki yıl önce bozuk olan sanayi sitesinin yolları doğal gaz çalışmalarının ardından söküldü. İki yıl geçti ama ne gelen var nede giden. Yollarımıza toprak serildi, yağmur yağınca çamur yağmayınca toz bulutu artık biz burada çalışmak istemiyoruz işyerlerimizi kapatmak zorunda bırakılıyoruz dedi. Covid-19 pandemi hastalığıyla mücadele ettiğimiz yetmezmiş gibi toz bulutuyla mücadele ediyoruz. Biz artık koronavirüsten korkmuyoruz bu toz bulutunun hastalık yaratmasından korkuyoruz buradan yetkili ve ilgili kurumlara sesleniyoruz, suyumuz akmıyor, yollarımız toz duman, kanalizasyonlarımız çalışmıyor, müşterimiz gelmiyor artık bu sorunlarla uğraşmaktan bıktık açıklamasında bulundu.”

Sanayi sitesinde işyerleri bulunan esnaflar ise; “Bizler burada vergi veriyoruz bu toz bulutu ile mücadelemiz ölünceye kadar mı? Devam edecek, yolumuz yok, suyumuz yok, kanalizasyonumuz çalışmıyor, çöpümüz alınmıyor, şimdi ise toz bulutu saçan yollarla mücadele ediyoruz. Hani pandemi sürecinde sık sık yapılan açıklamalarda hijyen deniyor ya, bizim burada ne hijyen var, nede temizlik. Biz artık koronadan, virüsten korkmuyoruz biz bu yolların tozundan, akmayan suyundan, yapılamayan temizlikten korkar olduk açıklamasında bulundular.”

kars-sanayi-sitesi-toz-duman-(9).jpg

kars-sanayi-sitesi-toz-duman-(5).jpgkars-sanayi-sitesi-toz-duman-(6).jpgkars-sanayi-sitesi-toz-duman-(7).jpgkars-sanayi-sitesi-toz-duman-(8).jpg

kars-sanayi-sitesi-toz-duman-(1).jpgkars-sanayi-sitesi-toz-duman-(2).jpgkars-sanayi-sitesi-toz-duman-(3).jpgkars-sanayi-sitesi-toz-duman-(4).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber