Kars Kızılay, Tüm İmkanlarını Seferber Ediyor!

Kars Kızılay, Tüm İmkanlarını Seferber Ediyor!

Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ve birçok ilimizi de etkileyen şiddetli depremler sonrası, Kars halkı tüm kurum ve kuruluşlarıyla seferber oldu. 

Tacettin DURMUŞ
Kars Kızılay Şubesi de depremin haber alınmasının hemen ardından tüm imkanlarını seferber ederek arama kurtarama desteği ve yardımların dışında ve kan bağış kampanyası başlattı. 
Kızılay gönüllülerinde de destek verdiği Türk Kızılay Kars İl Merkezi Başkanlığı, deprem bölgesine uzman ekiplerini gönderdi. Kars ekibi bölgede bulunan diğer Kızılay ekipleri ile birlikte arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine devam ediyor. Kars Kızılay Şubesi aynı zamanda deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için nakdi bağışın yanı sıra öncelikli olarak eldiven, bere, mont, bot, battaniye, ikramlık malzeme, su, sandviç, kışlık kıyafet (sıfır) malzemeyi Türk Kızılay Kars İl Merkezi başkanlığına teslim edilmek üzere makbuz karşılığı bağışları kabul ediyor.  
NAKDİ BAĞIŞ KABUL EDİLİYOR!
Karslı vatandaşların nakdi olarak bağışta bulunmak istemeleri durumunda ise TR 4800 0100 2110 0000 2868 5254 iban nolu hesabına açıklama kısmına Deprem /KARS yazarak bağış yapabilecekleri bildirildi. 
KAN BAĞIŞ KAMPANYASI 
Kars halkı, Kars Kızılay Şube Başkanlığının çağrıyla Kan Bağış Merkezine akın ediyor. Karslılar, 10 ilimizde meydana gelen depremde yaralanan vatandaşlar için Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan kan bağış kampanyası için seferber oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Karslılar, Kars Kızılay Şube Başkanlığına bağlı Kan Bağış Merkezinde izdiham oluşturmaya devam ediyor.
Başta askerler, güvenlik güçleri, Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve Karslılar, kan vermek için birebiriyle yarışıyor. Vatandaşların kan bağışlarını almak için Kızılay Kan Bağış Merkezinde görevli sağlık görevlileri yoğun bir mesai yapıyor. 
Kars Kızılay Şube Başkanlığına bağlı Kan Bağış Merkezinde alınan kanlar Erzurum Kan Merkezinde, oradan da deprem bölgelerine gönderiliyor. 
Öte yandan Türk Kızılayı Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgeye ilk etapta sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için, vatandaşları tüm Türkiye’de kan bağışına davet etti. Duyuruya kayıtsız kalmayan Karslı vatandaşlar adeta kan merkezlerine akın etti. Kars Kan Bağış Merkezinde yoğunluk oluşturan vatandaşlar herkesi kan vermeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber