Kars Halkı Aday Adaylarını Merak Ediyor

Kars Halkı Aday Adaylarını Merak Ediyor

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlerde milletvekili olmak isteyen aday adayları, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da partilerinin il başkanlığı ve Ankara’daki genel merkezlerinin kapılarını aralamaya başladı. 

Tacettin DURMUŞ 

Zaten Kars, hali hazırda nüfus yoğunsuzluğu; yani göç nedeniyle 3 milletvekili ile temsil edilirken 2 milletvekili ile Ankara’da temsil edilme durumunu yaşıyor. Zaten Ayhan Bilgen’in Kars milletvekili iken  isfita edip Kars Belediye Başkanı olması ile yıllardır iki milletvekili ile temsil ediliyor.

Kısacası bugün itibariyle ilimizde de aday adaylığı açıklama başvurusu hareketliliği seçim takviminin açıklanmasından aylar öncesinde Cumhuriyet Halk Partisinde yaşandı. Kars’ta aday adayı sayısının an itibariyle 40’ı aştığı bilinirken; diğer partlilerde ise henüz bir harketlilik gözlenmedi. 

Özellikle iktidar partisi AK Parti’de ise Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın yeniden aday adayı olup olmayacağı merakla beklenirken, İl Başkanı Adem Çalkın’ın da aday adaylığını açıklaması da bir o kadar merakla bekleniyor. Kars’ta aylar öncesinden bu güne kadar bu sorunun cevabının Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Adem Çalkın tarafından açıklanmasını bekleyen Kars halkı, aynı zamanda 13’üncü Cumhurbaşkanı seçmek için de gün sayıyor. Kars seçmeni mecliste gurubu bulunan partilerden aday adayı olacakların açıklamalarını beklerken, seçim tarihinin 14 Mayıs’ta olacağının açıklanmasının ardından ilk aday adayı açıklaması resmi olarak CHP’de yaşandı. Bugün CHP Kars eski merkez ilçe başkanı Onur Uludaşdemir düzenlenen törenle aday adaylığını açıkladı.

Öte yandan 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimine birlikte girecek olan Kars’taki Millet İttifakının il başkanları bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

CHP İl Başkanı Taner Toraman, İyi Parti İl Başkanı Yüksel Akbaba Deva Partisi İl Başkanı Güven Özen, Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Timuroğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Yavuz Yazar,  Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Polat bir araya geldikleri toplantıda gazetecilere açıklamada bulundular. 

6 İl başkanı gazetecilere yaptıkları açıklama ve sorulan soruları cevaplandırmalarının ardından cadde ve sokaklarda esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla bir araya gelerek, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istediler. 

CHP’de durum bu iken; özellikle AK Parti’nin, MHP’nin, Cumhur İttifakının  ve diğer partilerin aday adaylarının kimler olacağı da dört gözle bekleniyor.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kars Haber