Kars DEM Parti, ‘8 Mart Kadın buluşması’ gerçekleştirdi

Kars DEM Parti, ‘8 Mart Kadın buluşması’ gerçekleştirdi

DEM Parti Kars’ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde büyük kadın buluşması gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

DEM Parti Kars İl Başkanlığınca düzenlen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü doyasıya kutlayan kadınlar, halaylar eşliğinde saatlerce eğlendi.

Kars’ta bir düğün salonunda gerçekleştirilen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Büyük Kadın Buluşması’ etkinliğine DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ve DEM Parti Kars Belediye Başkan adayı Arzu Savaş Derman da katıldı.

Bir süre Karslı kadınlarla halay çeken DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ve DEM Parti Kars Belediye Başkan adayı Arzu Savaş Derman salonu dolduran kadınlara yönelik birer konuşma gerçekleştirdi.

ARZU SAVAŞ DERMAN “BUGÜN ERKEK EGEMEN BİR DÜNYAYA ‘DUR’ DEMEK İÇİN ALANLARDAYIZ”

DEM Parti Kars Belediye Başkan adayı Arzu Savaş Derman yaptığı konuşmada, kadınların bugün dünyanın her yerinde özgür, eşit yaşanılabilir bir dünya için ayakta olduklarını söyledi.

Bugün erkek egemen bir dünyaya ‘dur’ demek için alanlarda olduklarını da söyleyen Arzu Savaş Derman şunları söyledi:

“Bin yıllardır, ezilen yok edilmek istenen kadın kimliğimiz için ayaktayız. Yok sayılan kadın emeği için, katledilen kadınlar için, evlerine hapsedilmeye çalışılan yaşamlarımız için, yoksullukla terbiye edilmek istenen hayatlarımız için, erkek egemen bir dünyaya ‘dur’ demet buradayız; ‘Susmadık, susmayacağız’ demek için ayaktayız.

Dünyanın her yerinde her gün onlarca kadınlar öldürülüyor, kadınlar katlediliyor. Kadın yoksulluğu her geçen gün ayyuka çıkıyor. Erkek egemenliği her gün kadını tüketmek için biz kadınların yaşamını yok saymaya devam ediyor. Bugün maalesef ki Türkiye ve Ortadoğu’da bir büyük kadın kıyımı ile karşı karşıyayız. Erkek egemen iktidarı her geçen gün bizlerin yaşamlarını, iradelerini, emeklerini yok sayıyor ve kadına yönelik bir şiddet dünyası yaratıyor.

GERÇEK ADALET YERİNE ERKEK ADALETİ DAĞITANLAR KADIN İRADESİNİ YOK SAYIYOR

İstanbul sözleşmesinden bir gecede çıkılıyor. Nedeni; yasayı hedef alanlar, nafaka hattımıza güz dikenler, 6284 saylı fail yasayı uygulamayanlar fail erkekleri koruyorlar. Gerçek adalet değil erkek adaleti dağıtanlar, kadın iradesini yok sayanlar eş başkanlık sistemimizi de hedef alıyorlar. Kadın aktivistler cezaevlerine atarak susturulmaya çalışılıyor. İstiyorlar ki kadınlar konuşmasın, ekmeklerine sahip çıkmasın. İstiyorlar ki kadınlar siyasete, eğitimde iş hayatında ‘Erkeler ne derse o olsun’ fakat bizler bu dünyanın da bu ülkenin de yarısını biz kadınlar oluşturtuluyoruz.

BİZLER DEM PARTİ OLARAK 5.000 KADINLA BU SEÇİME GİRİYORUZ

Bilindiği gibi 31 Mart’ta yerel seçimler var. Bizler DEM Parti olarak 5.000 kadınla bu seçime giriyoruz. Kadın sesinin, sözünün ve iradesinin yansıdığı bir siyaset olmaza olmazımızdır. Erkek aklı ile yapılan siyasetin sonuçlarını görüyoruz. Erkek zihniyetinin getireceği hizmet anlayışının da ne özgürlükçü nede eşitlikçi olmadığın biliyoruz. Sokaklar, işyerleri ve yaşam alanları biz kadınlar için güvenli değil. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Bu ancak biz kadınlar çözebiliriz. Bir erkeğin kadınların hayatına yönelik söz kurmasını, politika üretmesini ve bunu siyasetin normaliymiş bir görmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. ‘Kadın iradesiyle yerel yönetimlere’ şiarımızla bütün yerellerde kadın için yaşanılabilir kentler için politikalar üretmeye devam edeceğiz. ‘8 Mart’ bizler için sembol bir gün değildir. Kadın mücadelesinin evrenselliğini bütün dünyaya anlatan mücadele günlerimizden sadece birisidir. Bizler için eşit bir dünya yaratılana kadar her gün 8 Mart, her gün kadın mücadelesi olmaya devam edeceğiz”

whatsapp-image-2024-03-08-at-15-02-24-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-08-at-15-02-24.jpeg

whatsapp-image-2024-03-08-at-15-02-23-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-08-at-15-02-23.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber