Kars Belediyesi’nden su açıklaması

Kars Belediyesi’nden su açıklaması

Kars Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferit Yenice içme sularında meydana gelen renk değişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

           Her yıl bu aylarda benzer sıkıntıların yaşandığını ifade eden Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice; “Bu yıl da yine bu mevsimde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın rahatsızlık duymalarını istemiyoruz. Her gün arıtma tesisinde görevli arkadaşlarımız tarafından sularımız kontrol edilmektedir. Her an kesintisiz tahlil yapılıyor. Su arıtma tesisinde yapmış olduğumuz kontrolün dışında, mahalle mahalle su numuneleri alarak kontrolünü yapıyoruz.
Mevsimsel olarak suda bir renk bozukluğu meydana geliyor, bir zararı olmuş olsa, bizde buna kesinlikle müsaade etmeyiz, Devlet Su İşleri de müsaade etmez, İl Sağlık Kurulu da müsaade etmez. Sular kontrol altındadır’’. dedi.

        Başkan Yardımcısı Ferit Yenice: Ayrıca Bir içme suyu sisteminde suyun renginin değişmesi gibi estetik sorunların çoğu demir ve mangandan kaynaklanmaktadır. Standartlara uygun demir ve mangan içermesine rağmen, demir ve manganın okside olması nedeni ile suyun renginin değişmesi sağlık açısından bir sorun teşkil etmese de, halkın içme suyuna duyduğu güveni sarsabilir. Bu durum bütün su kaynaklarında geçerli olduğu gibi Kars’a içme suyu sağlayan Bayburt Barajı içinde geçerlidir. Ancak hemşerilerimiz rahat olsunlar. Bu noktada Kalıcı çözümler bulmak içinde teknik personellerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

 Öte yandan suyun tesisten çıkış değerleri ile bazı evlerin depolarından alınan sonuçlar farklılık göstermekte olup bu noktada vatandaşlarımıza önerimiz depo temizliği yaptırsınlar. Depoları eski ise kesinlikle değiştirsinler. Sonucun çok daha farklı olacağını göreceklerdir.

Bu aylarda geçici bir süre oluşan bu durum için ve su israfı konusunda hemşerilerimizden duyarlık bekliyoruz.

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber