Kars Belediyesi Yol ve Kaldırım Çalışmalarına Hız Verdi

Kars Belediyesi Yol ve Kaldırım Çalışmalarına Hız Verdi

Kars Belediyesinin Yenişehir Mahallesi'nde yol ve kaldırım çalışmaları devam ediyor.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, belediye meclis üyeleri ve gazeteciler ile birlikte Yenişehir Mahallesi'nde 170 bin m2'lik kilit parke yol ve kaldırım ihalesi sonunda yüklenici firmanın geçtiğimiz gün başladığı çalışmaları yerinde inceledi. 

Kurban kesiminin ardından daha yoğun çalışma başlatılan mahallede, birim müdürleri ve çalışanlardan bilgi alan Boçnak, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Belediyeye ait ve bakımı yapılıp onarılarak yeninden faaliyete geçirilen asfalt tesisi ve araçlar ile de Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfalt serme çalışmalarının devam ettiğini belirten Boçnak, 4 Haziran 2020 tarihi itibari ile belediyenin ilgili birimlerince hazırlanan yaklaşık maliyet çerçevesinde, 170 bin metrekarelik kilitli parke yol ve kaldırım yapım işi ihalesinin yapıldığını söyledi. 

İhale sürecinde bazı firmaların Kamu İhale Kurumu’na itirazları olduğunu da belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak; “Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda ilgili firmanın itirazı yerinde görüldü ve ilgili firma tarafından yol yapımına başlandı. Yapılan çalışma şehrimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Halkın belediyeden beklentilerinin başında genel olarak yol talepleri var. Belediyemize ait kilitli parke şantiyemizde kendi imkanlarımızla hizmet vermekteyiz ve üretim yapmaktayız. Asfalt plentimiz de çalışır vaziyette hizmet vermektedir. Sahayı siz gazeteciler ile birlikte inceledik. Mahallede eş zamanlı olarak asfalt dökümünün yanı sıra kendimi imkan ve kabiliyetlerimizle diğer mahallelerde de kendi oluşturacağımız ekiplerle kilitli parke taşı yapımına hız vereceğiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcımız Şevin Alaca bu yönde kararlılar ve kesin talimatları var. İnşallah halkımızın beklentilerine bu yönde cevap olmaya çalışacağız. Yapılan çalışmaları sıkı bir şekilde de denetliyoruz kontrollerimizi meclis üyelerimizle birlikte yapıyoruz. İnşallah halkımızın beklentilerinde cevap vermiş olacağız. Yapılmakta olan iş 170 bin metrekare yani 12 kilometreye tekabül ediyor. Bunun dışında kendi imkanlarımızla kilitli parke taşı şantiyemizde öğrettiğiniz taşlarla da ayrıca oluşturacağınız ekiplerle diğer mahallelerde bakım, onarım ve sıfırdan asfalt yapma işlerimize de en kısa sürede başlatacağız. Gördüğünüz gibi bazı yerlerde de asfalt atılacak. Yani program dışındaki yerlere de kendi imkanlarımızla asfalt atmaya başladık. Hatta Şehitler Mahallesi Tipi Sokak’ta çok verimli bir çalışma oldu. Aynı çalışmaları diğer mahallelerimizde de devam ettirmeye çalışacağız” dedi.

052022cb-893f-46dd-8a95-730f633b180a.jpgeea3b13c-ba80-4f18-a456-d6fe5fc3d5e8.jpg

0252ff55-7377-4c4a-9a80-4c7449c77b1d.jpg

88c8f381-f813-4487-b43e-f41418caa2b5.jpgkars-belediyesinin-yol-ve-kaldirim-calismalarinda-yogun-mesai-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber