Kardan Şehit Heykelleri Yoğun İlgi Gördü

Kardan Şehit Heykelleri Yoğun İlgi Gördü

Kars´ın Sarıkamış ilçesinde 102. Yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harakatı´nda Allahuekber Dağları´nda donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına yapılan kardan heykeller tamamlanmasının ardından yoğun ilgi gördü.

 Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 102. Yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harakatı’nda Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına yapılan kardan heykeller tamamlanmasının ardından yoğun ilgi gördü.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla bugün açılışı yapılması beklenen kardan Mehmetçik heykelleri, anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış’a gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Heykeller önünde fotoğraf çektiren vatandaşlar, Sarıkamış Harekatı’nın nasıl can bulduğunu tüm soğukluğuyla yerinde görmüş oldular.
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 6-7-8 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenecek anma programında yetiştirilen kardan heykellerin yapımı için bölgeye 55 kamyon kar taşımıştı. Kafkas Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi’nden 9 öğretim görevlisinin soğuğa aldırış etmeden yaptığı kardan asker heykelleri hummalı bir çalışma sonrası ortaya çıkarıldı.
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin oteller bölgesinde yapımı tamamlanan heykellerin açılışı öncesi alanı ziyaret eden vatandaşlar emek verenlere teşekkürlerini ileterek, şehitlere bir kez daha rahmet dilediler. Öte yandan heykellerinin yapımında öncülük eden Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Hanifi Zengin ise; “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında kardan heykeller yaptık. İnsanlarımızın Şehitlerimizi bir nebze olsun anlayabilmeleri ve daha iyi görebilmelerini anlatmak için harekatı sanatla buluşturduk. Heykellerimizin yapımında Kafkas Üniversitesi organizasyonunda Atatürk Üniversitesi’nden heykeltraş arkadaşlarımızı davet ettik ve onlarla birlikte çalıştık. Bir hafta süren çalışmalarımız neticesinde heykellerimizi ortaya çıkardık. İklim şartları zordu ama şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar bizlere bu cennet vatanı kazandırdılar, bir nebze de olsun insanlarımıza bunu gösterebildiysek ne mutlu bize.” dedi.
Öte yandan kristal kar özelliği olan Sarıkamış’ta heykel yapmanın zor olduğunun altını çizen Zengin, bunun için de karı ıslatarak çözüm ürettiklerini ve heykelleri kara su dökerek yaptıklarını belirtti. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber