KARAPAPAK Gençlik Kolları Başkanından Anlamlı Yardım

KARAPAPAK Gençlik Kolları Başkanından Anlamlı Yardım

 Kars Karapapak Derneği Gençlik Kolları Başkanı Tayfun KAYA ve yardımcısı Muhammed Ali AKBABAÖZ gençlik kolları olarak Arpaçay Polat Köyü Şehit...

 Kars Karapapak Derneği Gençlik Kolları Başkanı Tayfun KAYA ve yardımcısı Muhammed Ali AKBABAÖZ gençlik kolları olarak Arpaçay Polat Köyü Şehit Muhammet Ekinci ilkokulu’na kışlık mont,bot bere,atkı ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundular.

27 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Muhammet Ekinci ilkokulu’nda Hediyelerini alan öğrencilerin seviçleri gözlerinden okundu. Kars Karapapak Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Kaya; “Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının, zor bir dönemden geçtiğini belirterek Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizin, bu güzel çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için, okuyup, vatana, millete, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olmaları için çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek Polat Köyü Şehit Muhammet Ekinci ilkokulu'ndan yardım kampanyasını başlattığını belirtti

kışın erken gelmesi nedeniyle kışık mont,bot,atkı,bere ve kırtasiye yardımı yapan Karapapak Gençlik Kolları başkanı tayfun kaya Yardım kampanyasına büyük desteği olan Muhammed Anlı'ya da teşekkür ederek yardım kampanyasının bir okulla sınırlı kalmayacağını belirtti.

Kars Karapapak Gençlik Kolları olarak maddi sıkıntı çeken köylerimize ve öğrencilerimize ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz diyen Kaya, ayrıca her anlamda bize yardımcı olan değerli Kars Karapapak Derneği Başkanımız İmral Akbabaöz’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi  Kaya, daha sonra şu ifadeleri kullandı; “Nurlu yarınlarımız olan, bugünün küçüğü, yarının büyüğü, doktoru, avukatı, öğretmeni, hâkimi, bilim adamı olacak bu güzel çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için herkes elinden gelenin fazlasını yapmaktadır. Kars Karapapak Gençlik Kollari olarak biz buradayız, elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya da devam edeceğiz.”dedi.

Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Akbaböz ise: bu organizasyonu yapmadan önce köydeki öğrencilerin ne kadar zor şartlar altında eğitim gördüğüne şahit olduklarını ve bu durumun da kendilerini üzdüğünü anlattı. “Kars, doğuda uzak bir kent olduğundan, yardımlar da bazen aksıyor.” diyen Akbabaöz, “Öğrencilerimizin eğitim konusundaki sıkıntılarını bir nebze bile olsa hafifletmek için Kars Karapapak Gençlik Kollari olarak bir kampanya başlattık. Başka köylere, başka öğrencilere ihtiyaçları olan malzemeleri götüreceğiz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber