Kağızman'da Tarihi Demir Köprüler Yıkılıyor

Kağızman'da Tarihi Demir Köprüler Yıkılıyor

Kağızman kesikköprü ve yukarı bayam Mahallesi'nde bulunan Demir Köprü'lerin ağaç aksamları çürüyerek kulanılmaz hale geldi.

Kağızman kesikköprü ve  yukarı bayam Mahallesi'nde bulunan Demir Köprü'lerin ağaç aksamları çürüyerek kulanılmaz hale geldi,

Demir Köprüler yetkililerden ilgi bekliyor.

Kağızman Bayam yolu üzerinde bulunan eski kağızman kars yolunu bir birine bağlayan tarihi Demir Köprü’nün çürüyen tahtaları ile Kağızman Kesikköprü ve Karabağ yolunda bulunan tarihi demir köprünün ise üzeri komple ince sac ile kapatıldığına dikkat çeken vatandaşlar, köprülerin bakım yapılmadığı takdirde çökme tehlikesi bulunduğunu belirttiler.

Kağızmanlıların yıllarca Kars'a gitmek için  kullandığı Demir Köprü, yapıldığı tarihten günümüze kadar aynı ağaçlarla gelmiş bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı bütün ağaç kesimleri çürümüş vaziyette bulunuyor.

Demir Köprü’yü kullanan mahalle sakinleri; “Demir Köprü yıllardan beri aynı şekilde, daha önce üzeri ağaçtı ancak ağaçları kırılmış ve bazıları da çürümüş. Geçmiş yıllarda bir ara getirdi üzerine ince tabaka demir döşediler. Ama asıl köprüyü taşıyan ağaç kolonların ve tahtaların çürükleri değiştirilmedi. biran evvel köprünün bakım ve onarımını yaptırmalarını bekliyoruz” diye tepki gösterdiler.

kagizmanda-tarihi-demir-kopruler-yikiliyor-(1).jpgkagizmanda-tarihi-demir-kopruler-yikiliyor-(3).jpgkagizmanda-tarihi-demir-kopruler-yikiliyor-(4).jpgkagizmanda-tarihi-demir-kopruler-yikiliyor-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman