Kağızman'da İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kağızman'da İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kağızman Belediyesi ve İŞKUR Kars İl Müdürlüğü tarafından esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut Kağızman'da esnaflara bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirme toplantısında Kars İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, İŞKUR tarafından verilen desteklemelerle ilgili bilgiler verdi.

İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, programın amacı ve detayları hakkında bazı bilgiler vererek, "İŞKUR' a kayıtlı en az iki sigortalı çalışanı bulunan işyerleri işbaşı programı düzenleyebilirler. İşyerinde 2 ila 10 arasında sigortalı çalışan bulunuyorsa 1, 11 ve üzerinde sigortalı çalışan varsa mevcut çalışan sigortalı sayısının 1/10' u kadar işsize işbaşı eğitimi verilebilir. Program süresi günlük en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere, haftada en fazla 6 gün ve 45 saat olmak üzere 24 ay içinde toplam en fazla 160 fiili gündür. Engelliler için süre 24 ay içinde 320 fiili gün olarak uygulanır. Program süresinin (5 günlük sağlık raporu dışında) 1/10' u kadar devamsızlık süresi hariç katılımcıların programa devamı zorunludur. Program süresince katılımcı zaruri giderleri (günlük 36,5tl) ve sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanır. Bu şekilde işverenler, katılımcıyı işin başında görme imkanı bularak kendi ihtiyacına göre yetiştirebilmektedirler." dedi.

Toplantı sonunda birer açıklama yapan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğüyle  ortaklaşa esnaflara yönelik yapılan toplantının çok başarılı olduğunu, verilen bilgiler sayesinde Kağızmanlı esnafların İŞKUR tarafından yapılan projelerden nasıl yararlanmaları gerektiğini öğrendiklerini söyledi.

kagizmanda-iskur-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-(1).jpgkagizmanda-iskur-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-(2).jpgkagizmanda-iskur-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-(3).jpgkagizmanda-iskur-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber