Kağızman’da Cumhuriyet Coşkusu

Kağızman’da Cumhuriyet Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümü Kars'ın Kağızman ilçesinde törenle kutlandı.

İstiklal Alanı'nda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra protokol üyeleri öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Kutlamanın ardından mikrofona gelen Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazarak gerçekleştirdiği İstiklal Mücadelesi'nden sonra kurduğu Cumhuriyetin, 94. yılını büyük coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Türk milletinin en büyük bayramını kutlarken, Cumhuriyetin nitelikleri ve tüm kazanımlarıyla her geçen gün daha ileri hedeflere taşımanın gururunu ve mutluluğunu yaşandığını belirten Öter, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, insana değer vererek, insani değerleri üstün tutarak ve bu değerleri saygı esasına dayanarak ülkeyi yönetmektir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleri ile dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe de ümit veren halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir."

Törende yarışmalarda dereceye giren öğrenciler şiirlerini okurken. Halime Arslan Yıldız öğrencilerinin Kafkas oyunları gösterisi ise büyük beğeni topladı. Kars yöresine ait çeşitli halk oyunları ve folklor gösteri yapıldı. Gösteriyi yapan ekipten bir minik öğrenci göğsünden çıkardığı bayrağı Kaymakam Ercan Öter'e hediye etti. Kaymakam Öter ise bayrağı öpüp alnına koyarak teslim aldı. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kutlamalara Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Garnizon Komutanı yüzbaşı Nizamettin Sarıgül, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Cumhuriyet Savcısı Fatih ögeci ,İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, ilçe Milli Eitim Müdürü Yakup Bayşar,kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

turkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(6).jpgturkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(7).jpgturkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(8).jpg

turkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(2).jpgturkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(3).jpgturkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(4).jpgturkiye-cumhuriyetinin-95.-kurulus-yil-donumu-karsin-kagizman-ilcesinde-torenle-kutlandi-(5).jpg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman