Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız'ın 10 Kasım Mesajı

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız'ın 10 Kasım Mesajı

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihin yetiştirdiği ender değerlerden bir tanesi olduğunun altını çizen Başkan Yıldız, "Bin yıllık Büyük Türk Devletinin devamlılığı ve bir milletin varoluş destanı olan Milli Mücadelenin Lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet, rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.


"MİRASININ YILMAZ BEKÇİLERİYİZ"
Yıldız mesajında; "Türk milletinin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde yaktığı kurtuluş meşalesini zaferle taçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir devir açmıştır. Atatürk'ün genç nesillere emanet ettiği ve 'En Büyük Eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni anlamak ve değerlerini her koşulda korumak, O'nun düşünceyi benimseyerek yaşamak, Türkiye'yi daha güçlü yarınlara taşımaktır. Her 10 Kasım atmosferinin ruhumuzda oluşturduğu mateme rağmen, taşıdığı anlam bakımından 10 Kasımlar Atatürk'ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır. Bizler 'Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir' sözü ile hedefimizi çizen Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bırakmış olduğu bu güçlü mirasın yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerin de aynı şuur, inanç ve kararlılıkla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız ve güvencimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Başkomutan, Eşsiz Devlet Adamı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. yıl dönümünde, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber