“Kadına yönelik her türlü şiddete yönelik mücadelemiz devam edecek!”

“Kadına yönelik her türlü şiddete yönelik mücadelemiz devam edecek!”

Av. Şeyda Boy Kars Barosu Kars Barosunda yaptığı basın açıklamasında TÜBAKKOM olarak, kadın haklarının temel insan hakkı olduğuna dikkat çekti.

Tacettin DURMUŞ

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) Başkanı Av. Kars Barosu üyesi Şeyda Boy, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Av. Şeyda Boy Kars Barosu Kars Barosunda yaptığı basın açıklamasında TÜBAKKOM olarak, kadın haklarının temel insan hakkı olduğuna dikkat çekti.

(TÜBAKKOM) Başkanı Av. Kars Barosu üyesi Şeyda Boy, açıklamasında kadınların nafaka haklarının ellerinden alınmaya çalışılmasının gündeme getirildiğini de beliren açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin değerlerini özümsemiş laik, demokratik ve sosyal hukuk devletine bağlı tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Bugün, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü.
25 Kasım, kadınların yaşam haklarının ve özgürlüklerinin güvence altında olmadığı, ayrımcılığın ve şiddetin devlet eliyle yaygınlaştırıldığı, hukuki, siyasi, ekonomik ve sosyal alanda eşitliğin olmadığının hatırlandığı gündür. 25 Kasım, aslında tıpkı diğer günler gibi kadınların, YALNIZCA KADIN OLMALARI SEBEBİYLE uğradıkları haksızlıklar gerçeğiyle yüzleşme günüdür.
2023 yılında sanatın, teknolojinin, tıbbın gelişmelerini konuşuyor olmamız gerekirken halen devam eden savaşlar, işgaller ve ambargolar nedeniyle yaşanan vahşete tanıklık ediyoruz. Savaştan kaçmaya çalışan binlerce kadın ve çocuk insan onuru ile bağdaşmayacak yaşam koşullarında hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Devletlerin ve iktidarların siyasi hırsları ve mülkiyet iddiaları yine kadınlar ve çocukların yaşam hakkının önüne geçiyor.
Ülkemizde de henüz 6 Şubat depreminin yaraları sarılmamışken kadınların nafaka haklarının ellerinden alınmaya çalışılması gündeme getirilmiştir.
Eril zihniyetin tek niyetinin nafaka yükümlülüğünü süreli hale getirmek değil, Anayasa değişikliği ile kadınları sosyal alanlardan uzaklaştırıp eve hapsetmek, baba, koca ya da ağabey gibi bir erkeğin bakımına muhtaç hale getirmek olduğunun farkındayız. Bu değişikliklerin aile kavramı altına gizlenerek meşrulaştırılmaya çalışıldığını biliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında vurgulamak isteriz ki nice mücadeleler sonucunda kazanılmış olan haklarımızın kaybına müsaade etmeyeceğiz. Kadın kazanımlarını kaybına yol açacak her türlü söylem ve yasal düzenlemelerin kadınların yaşam haklarına saldırı oluşturduğu açıktır.

TÜBAKKOM olarak, kadın haklarının temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor: kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz”

whatsapp-image-2023-11-24-at-13-04-11-1.jpeg

whatsapp-image-2023-11-24-at-13-04-11.jpeg

whatsapp-image-2023-11-24-at-13-04-11-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber