İŞKUR Müdürü Bulut, basınla bir araya geldi

İŞKUR Müdürü Bulut, basınla bir araya geldi

Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yusuf Bulut, kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi.

KARS İŞKUR İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Yusuf Bulut, 2018 yılının ilk 10 ayını değerlendirdi. 
İŞKUR’un çok önemli görevleri üstlendiğini ifade eden Yusuf Bulut, “Kars olanakları kapsamında işverenlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalarımız, yerel yönetimlerimiz ve ilgili tüm kamu kurumlarımız ile sürdürdüğümüz işbirliğini geliştirmeye duyduğumuz ihtiyacı, bu ihtiyacı karşılama da ise kamu istihdam kurumu olarak İŞKUR’un çok önemli vazifeleri bulunuyor. Tüm tarafların desteğiyle, işsizlikle mücadele edilmesi, işgücünün niteliğinin artırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, işgücü piyasasına daha fazla kişinin katılımını sağlıyoruz. Kayıtlı istihdamın desteklenmesi, işgücü piyasasının arz ve talep yönüyle geliştirilmesi ve engelli kadın, genç, uzun süreli işsiz gibi özel politika gerektiren gruplarının işgücü piyasasına girişte ve istihdamda kalmada karşılaştıkları engelleri bertaraf edilmesi, hedefleriyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz” dedi. 
Bulut, “Bu yaklaşımla İŞKUR’un kişinin ihtiyacına uygun hizmeti alabilmesi gayesiyle, vermiş olduğu danışmanlık hizmetleri, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için düzenlemekte olduğu kurs ve programlar iş arayan ile açık işin en uygun şekilde eşleşmesi amacına yönelik olarak yürütmekte olduğu aracılık faaliyetleri ve işsizliğin olumsuz etkilerini en aza indirmek için uyguladığı pasif işgücü piyasası politikaları sosyal devlet anlayışı çerçevesinde işsizlikle mücadelede kullanılan önemli araçlardır. Günümüzde birçok değişkene bağlı olan istihdamı artırmak, istihdamda devamlılığı sağlamak ve işgücünün niteliğini geliştirmek, ancak ekonomiyi oluşturan tüm unsurların bir araya gelmesiyle mümkün olabilecektir. Kars İl Müdürlüğü olarak bireysel ihtiyaçlara uygun şekilde hizmet sunumunu daha etkin hale getirebilmek ve hizmet çeşitliliğini artırabilmek için 2018 yılı 10 aylık dönemde biz dizi çalışmalar yaptık. Projeler hayata geçirdik” diye konuştu. 
İŞKUR üniversite mezunlarına mesleki deneyim kazandırıyor” 
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği “İşe ilk adım projesi” ile üniversite mezunlarına mesleki deneyim kazandırıyor ve istihdam etmelerini sağlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından kamuoyuna açıklanan “100 günlük eylem planı” kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmaları sağlanıyor. 
“Anneler istihdamla buluşuyor” 
“İş’te anne projesi” çalışmak isteyen anneleri işgücü piyasasına kazandıracak. Bu kapsamda İŞKUR çalışmak isteyen 0-14 yaş arası çocukları olan kadınları mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. Projeden yaralanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL. Tutarında cep harçlığı ödenecek. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak. 
Öte yandan Kars İŞKUR İl Müdürlüğü’nce 2018 yılı sonu itibariyle bir ve daha fazla işçi çalıştıran kamu işyeri sayısı 67, bu kamu işyerlerinde 2 bin 513 erkek, 833 kadın olmak üzere toplam 3 bin 346 işçi çalışıyor. 
Kars’ta özel işyerlerinde 1 ve daha fazla işçi çalıştıran kayıtlı özel işyeri sayısı 519 olurken, bu işyerlerinde 7 bin 725 erkek, bin 659 kadın olmak üzere toplam 9 bin 384 işçi istihdam ediliyor. 

aw523510_01.jpgaw523510_02.jpgaw523510_03.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber