İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi

İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi

İletişimin önemli bir aracı olan internetin giderek yaygınlaştığı günümüzde, çocukların internet ortamında cinsel istismarı büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Küresel bir sorun olan söz konusu suçla mücadelede alınacak tedbirler büyük

İletişimin önemli bir aracı olan internetin giderek yaygınlaştığı günümüzde, çocukların internet ortamında cinsel istismarı büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Küresel bir sorun olan söz konusu suçla mücadelede alınacak tedbirler büyük önem taşımaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü konuyla alakalı İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü öncülüğünde Psikolog Şeyma Hilal Namkoç tarafından Sağlık Müdürlüğü personeline Çocuk İhmal ve İstismar Eğitimi ardından da İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi Konusunda Alınacak Tedbirler eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personellerine verildi.

 

Eğitimde istismar çeşitleri, cinsel istismar çeşitleri, internetin riskleri ve ebeveynlere düşen görevler olmak üzere 4 ana başlığa denildi. Çocuk istismarının slayt gösterileri ve videolarla anlatıldığı eğitime İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Nursel Karakurt, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ünsal Rıfkıata Öztürk, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Psk. Sacide Kılıç ve 112 Komuta Kontrol Başhekimi Dr. Betül Kurtuluş katıldı. (kha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık