HDP’li Anli “Kars’tan 2 milletvekili çıkaracağız!”

HDP’li Anli “Kars’tan 2 milletvekili çıkaracağız!”

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri için aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Kars’ta 2 milletvekili çıkaracaklarını söyledi. 

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri için aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Kars’ta en az 2 milletvekili çıkaracaklarını söyledi. 

Başkan Anli, aday adayı tanıtımı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında; 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçime HDP’nin bileşeni olan yeni ‘Yeşil Sol’ ile gireceklerini de açıkladı. 

Anli Kars’ta 2’si kadın olmak üzere Şevin Tut, Neşe Üstebay, Mustafa Özyağcı, Sertaç Çelikkaleli, Ayhan Gezici ve Hakan Topçu olmak üzere 6 aday adayı ile birlikte Ağrı’ya gittiklerini belirtti.

Partisinin genel merkezinin aldığı karar gereği, aday adaylarının Serhat Bölgesi olarak belirlenen Ağrı’da resmi başvurularının yapılacağını da dile getirerek, aynı zamanda Ankara ve İstanbul’dan da Kars milletvekili aday adaylarının olduğunu söyledi. 

Aday adayı başvurularının yarın sona ereceğini de belirten HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli toplam aday adayı sayısını yarın yerel basın ile paylaşacaklarını da bildirdi.
 
HEDEFİMİZ EN AZ YÜZDE 15 İLE 100 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK

HDP’nin kadın ve gençlik partisi olduğunu da söyleten Başkan Anli, “28. dönem milletvekili seçim tarihi ve süreci başladı. HDP Genel Merkezi, Serhat Bölgesi olarak belirlediği Ağrı ve Van’da aday adayı resmi başvurularını alacak. Bizler de bugün itibariyle 2’si kadın olmak üzere Şevin Tut, Neşe Üstebay, Mustafa Özyağcı, Sertaç Çelikkaleli, Ayhan Gezici ve Hakan Topçu  ile 6 aday adayı ile birlikte Ağrı’ya gidiyoruz.  Arkadaşlarımız dosyalarını Ağrı’da oluşturulan komisyona teslim edecekler. Ayrıca diğer aday adayı arkadaşlarımız da Ankara ve İstanbul’da dosyalarını genel merkezimize sudular. Yarın sona erecek başvuru süresinin ardından net aday adayı sayısını yerel basınımıza açıklayacağız. Bildiğiniz gibi HDP, kadın ve gençlik partisidir. Dolayısıyla kadın, genç ve engelli aday adayı arkadaşlarımızda dosya parası alınmıyor.  Diğer arkadaşlarımızdan ise 15 bin lira alınıyor. 

KARS’ta da HDP VE EMEK, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI SEÇİME ‘YEŞİL SOL’ İLE GİRECEK

Cumhurbaşkanı aday adayı çıkarmama konusunda da bilindiği gibi daha önce Genel Merkezimiz açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı adayımızı çıkartacağız söylemenin bir arkadaşta bulundu ve o en kısa zamanda paylaşacağız. Fakat 11 ilimizde yaşanan deprem felaketi ne yazık ki orada halkımızın ne kadar sahipsiz kaldığını, hükümetin halkımıza yeterince yardımcı olmadı. Günlerce insanlar enkaz altında can verdi. Bu nedenle biz şöyle bir karar aldık; Halkın yanında olan, özgürlük, Barış, adalet ve ortak bir yaşamı dillendiren adaya destek verme kararı aldık. Geçtiğimiz gün eş genel başkanımız Mithat Sancar da açıklama yaptı.  Yani şu anda  cumhurbaşkanı aday çıkarmama kararı kesinleşti. Bilindiği gibi bizim Emek, Demokrasi ve Özgürlük ittifakımız var. Bu ittifakla biz 6 HDP ile beraber 7 parti  81 ilde seçime gireceğiz ve Yeşil Sol Partisi adı üzerinden seçime gireceğiz. Yani milletvekili seçimleri yönünde de 3. yolumuz belli. Üçüncü ittifakla biz milletvekili seçimine gireceğiz. Ve  HDP ile Emek, Özgürlük ve Demokrasi  bileşenleri ile amacımız ülke genelinde en az yüzde 15 ile 100 milletvekili çıkarmaktır. Kars’ta bütün anketlerin gösterdiği gibi HDP şu anda yüzde 40’a yakın bir oy oranına sahiptir. Buna göre bizim Kars’ta en az 2 milletvekili çıkarma gücümüz var. Milletvekili adaylarımızın isimleri netleştiği zaman o rüzgarı da arkamıza alarak halkımızın da o coşkusuyla 3 -0’da yapabilme gücümün olduğunu her kes biliyor” dedi.

hdp’li-anli-“kars’tan-2-milletvekili-cikaracagiz!”-(2).jpeghdp’li-anli-“kars’tan-2-milletvekili-cikaracagiz!”-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika