Havalar Soğuyunca Sobaya Talep Arttı

Havalar Soğuyunca Sobaya Talep Arttı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava, soba imalatı ve satışlarını artırdı

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan soğuk hava yüzünden soba imalatı ve satışlarında artış yaşandı.

Bölgede etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının sıfırın altında düşmesiyle, bölgenin en önemli soba üretim merkezlerinden olan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki soba imalatı yoğunlaştı.

İlçenin Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 4 soba imalathanesinde üretilen sobalar Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Van, Bitlis başta olmak üzere bölgedeki 9 il ve ilçelerde satışa sunuluyor.

Bölgedeki illere kamyonlara yüklenerek gönderilen sobalara müşterilerden yoğun talep gelirken soba üreticileri de talepleri karşılamak için çaba gösteriyor.

İmalathane sahiplerinden Muhammed Yılmaz, AA muhabirine, her yıl olduğu gibi bu kış sezonunda da Doğu Anadolu Bölgesi'nin soba ihtiyacının Sarıkamış'ta üretilen sobalardan karşılanacağını söyledi.

İlçelerinin soba imalatı konusunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kaliteli soba ürettiğimiz için soba sanayisi ilçemizde çok gelişti. Ürettiğimiz sobaları Doğu Anadolu Bölgesinin il ve ilçelerine kendi araçlarımızla sevk ediyoruz. Yılda yaklaşık 80 - 100 bin arasında soba imal ediyoruz. Bunlar kömür, odun ve tezek yakılabilen fırınlı sobalar, aynı zamanda beyaz boyalı ve emaye seklinde oluyor. Havaların aniden soğuması sobaya talebi artırdı dolayısıyla bizde imalatı hızlandırdık. Günde ortalama 100 - 150 soba imal ediyoruz."

Soba imalathanesinde işçi olarak çalışan Osman Nuri Yıldız da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sobalara talebin arttığını vurgulayarak, "Soba ihtiyacını karşılamak için 08.00'dan 18.00'a kadar çalışıyoruz." diye konuştu.

havalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(7).jpghavalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(8).jpghavalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(14).jpg

havalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(1).jpghavalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(2).jpghavalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(3).jpghavalar-soguyunca-sobaya-talep-artti-(5).jpg

aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber