Hasat Olumlu Geçti Ayçiçeği Tarlaları İle Kars Renklendi

Hasat Olumlu Geçti Ayçiçeği Tarlaları İle Kars Renklendi

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ayçiçeği Tarlaları İle Kars Renkleniyor" ve "Sarı Altın Kars Tarlalarında Yaygınlaşıyor Projeleri" çalışmaları devam ediyor.

Onur ARİÇ

Geçtiğimiz Haziran ayında başlatılan projelerin ilk hasadı Kars’ın Selim ilçesinde yapıldı. Kars’ın Selim ilçesinin Yukarı Kotanlı Köyü’nde bulunan çiftçi Doruk Karahan’ın tarlasında gerçekleştirilen ilk hasadın olumlu sonuç vermesi üreticilerin ve proje kapsamında çalışanların, emek verenlerin yüzlerini güldürdü.

Geçtiğimiz Haziran ayında Kars Valiliği İl Özel İdaresi katkıları ile yürütülen “Ayçiçeği Tarlaları ile Kars Renkleniyor Projesi” kapsamında 52 üretici marifetiyle 1.260 dekar Selim, 600 dekar Arpaçay ve 200 dekar Merkez olmak üzere 2.060 dekar alanda ekimler tamamlanmıştı. Bu ekimleri ilk hasadı Kars Selim ilçesinde gerçekleştirildi.

İlk hasadın gerçekleşmesi kapsamında Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hasadın olumlu sonuçlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada “İl Müdürlüğümüz tarafından "Ayçiçeği Tarlaları İle Kars Renkleniyor" ve "Sarı Altın Kars Tarlalarında Yaygınlaşıyor Projeleri" ile İlimizin Üretim desenine kazandırılan ve havza bazlı destekleme modeli içerisine alınan yağlık ayçiçeği üretimi geliştirme çalışmaları devam etmektedir.
Bu kapsamda bir yandan İlimiz İçerisinde daha uygun alanlar araştırılırken, daha verimli ve kaliteli çeşit geliştirme ve deneme işlemleri devam etmektedir. Selim İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından kuru şartlarda demonstranyonu gerçekleştirilen P64LP130 Çeşidinin hasat işlemleri gerçekleşmiştir. Yukarı Kotanlı köyümüzden değerli çiftçimiz Doruk Karahan'ın tarlasında gerçekleştirilen deneme olumlu sonuç vermesi yüzlerimizi güldürmüştür.” Denildi.

hasat-olumlu-gecti-aycicegi-tarlalari-ile-kars-renklendi-1.jpg

hasat-olumlu-gecti-aycicegi-tarlalari-ile-kars-renklendi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber