Erzurum’dan Kars’a Giden Araçlar İçin Güzergah Belirlendi

Erzurum’dan Kars’a Giden Araçlar İçin Güzergah Belirlendi

Erzurum-Kars karayolu istikametine giden araçlar için tonaj, yükseklik ve genişlik sınırlamasına göre, güzergahlar belirlendi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kars-Sarıkamış ilçesi sınırları içerisinde ve Aras Nehri üzerinde tesis edilen “Karakurt Barajı ve HES Projesi”nin tamamlanarak 09 Şubat 2020 tarihinden itibaren su tutmaya başladığı belirtildi.
Açıklamada, mevcut Horasan-Karakurt  yolunun baraj su kotundan etkilenmesi nedeniyle söz konusu yolun, 21 Nisan 2020 tarihinde saat 10:00 itibarıyla trafiğe kapatılarak, uluslararası transit taşımacılığı ve çevre illere ulaşımın, 25-11 K.K.No’lu ve 36-53 K.K.No’lu Horasan-Karaurgan-Sarıkamış yolu üzerinden sağlandığı ifade edilerek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda Erzurum-Kars istikametinde giden araçlar için bu yolda 27 ton tonaj, 4,60 metre yükseklik ve genişlik sınırı uygulanmakta olup bu sınırın üzerindeki araçlar Horasan-Ağrı-Iğdır Devlet Yolu ile Erzurum-Tortum-Oltu-Göle-Kars Devlet Yolunu kullanmaktadırlar. Ulaşımın sağlandığı Horasan-Karaurgan-Sarıkamış yolu güzergâhı üzerinde her türlü trafik güvenliği tedbirleri Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından alınmış olup trafik akışı devam etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber