EMİTT'te Kars İlgisi

EMİTT'te Kars İlgisi

Sunduğu, turizm rotaları ile ziyaretçilerine tatil planları yapmaya davet eden EMİT fuarında, Kars standı ziyaretçilerin büyük dikkatini çekti.

Sunduğu, turizm rotaları ile ziyaretçilerine tatil planları yapmaya davet eden EMİT fuarında, Kars standı ziyaretçilerin büyük dikkatini çekti.

Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 21. yılında Türkiye’nin dâhil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası özelliği taşıyor. 26-30 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilgililerini bekleyen fuarda Kars Belediyesi şehrin turizm noktalarının ziyaretçilerle buluşmasını sağlıyor.

KARS’I GÖRMEYEN TÜRKİYE’Yİ GEZDİM DEMESİN

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehrin turizm değerlerini anlattı. Yerli, yabancı turistleri Kars’ı görmeye çağıran Başkan Karaçanta, “Kars’ı gezip görmeyen Türkiye’yi gezdim, bilirim demesinler.” dedi.

Başkan Karaçanta, doğup büyüdüğü, doyduğu şehir olan Kars için yüce Yaradan’ın kendilerine bu şehrin bir hediyesi olduğunu vurguladı. Havasına, suyuna ve Sarıkamış şehitlerine değinmeden geçmeyen Karaçanta, menkıbeler diyarı, tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapan ve bir manada yalnızlıkların şehri olan Kars’ın 40 küsür tabyası, tarihi hanları, hamamları eşsiz mimarisi ile göz kamaştıran dokusunu, evliyalar ve ozanlar yatağı olmasını anlatıyor. Başkan yerli, yabancı turistleri şehre beklediğini kaydetti.

BİR DÜNYA BİR ARAYA GELSE ANİ ETMEZ!

Ani antik şehrine değinmeden geçmeyen Başkan, “Bir dünya bir araya gelse, bir Ani etmez ki Alparslan’ın ilk Anadolu’ya girdiği kapıdır. Kars ilklerin şehridir, ilk Cumhuriyetin kurulduğu topraklardır.” dedi.

Şehrin turizm değerlerine atıfta bulunan Başkan Karaçanta, “Kristal kar gibi kayak sporu için önemli bir maddeyi elinde bulunduran Sarıkamış ilçemiz ile sütümüz, kaşarımız, balımız ile yaylalarımız, dağlarımız ve Kars çayımız ile hiç bir yerde bir arada bulamayacağınız, Osmanlı, Selçuklu ve Baltık mimarimiz var.” ifadelerini kullandı.

YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU DİYAR KARS

Soğuk toprağın, sıcakkanlı insanları ile yiğidin harman olduğu Kars’ı hak ettiği yere taşımanın boyunlarının borcu olduğu aktaran Başkan şunları söyledi:
“Ey Allah’ım sen fırsat verdin, belediye seçimleri ile iş başına geldik, sen fırsat ver doyduğumuz topraklarımıza sahip çıkalım. Değerlerine değer katalım, Sultan Alparslan'ın emaneti Ani’ye Alperenlerin şehitlerin en yücelerinden Ebu’l Hasan Harakan-i Hz.’ne yiğitler konağı Kars kalesine, kalenin manevi bekçisi Celal Baba, Arap Baba’ya sahip çıkalım. ‘Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana’ diyen ozanlara şahı Aşık Şenlik Baba’ya ve memleketi turizm cenneti Çıldır Gölüne değer verelim. Sözlerin ustatları merhum aşıklarımız Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıoava ağabeyimize yazdıkları sözlerine sahip çıkalım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.