Bu tabelalar tebessüm ettiriyor!

Bu tabelalar tebessüm ettiriyor!

Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Yıldırım Tepe Köyü girişine dikilen 2 tabela, 80’li yılların Türkiye’sinin siyasi geleneğini en güzel şekilde örnekliyor.

Tacettin DURMUŞ

Her ne kadar aynı yıllarda 12 Eylül askeri darbesini ve sonrasındaki siyasi süreçleri yaşayan Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Yıldırımtepe Köyünde aynı noktaya dikilen Bülent Ecevit Caddesini ve Alpaslan Türkeş Caddesini gösteren yön tabelalarını gören orta yaşlı vatandaşlar, 40 yıl öncesine gidiyor. İki tabelayı aynı noktada yan yana görenler tebessüm ediyor.

Ardahan’da bulunan dünyaca ünlü Game of Thrones dizinin çekimlerinin yapıldığı kaleyi hatırlatan Şeytan Kalesi’ni gezen ziyaretçilerinde de dikkatini çeken tabelalar, 12 Eylül’ü yaşayan bölgede demokrasi kültürüne güzel bir örnek teşkil etmesi ile dikkat çekiyor. Şeytan Kalesine gitmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin öncünden geçtiği tabelalarda adı yazılı Bülent Ecevit ve Alpaslan Türkeş, Türkiye’nin bir döneminin en önemli siyasi aktörleri olarak her davasında görenleri tarafından hatırlanıyor.

Defalarca keşfedilmeyi bekleyen Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulunan Şeytan Kalesi’ni gezen bazı ziyaretçiler, bu tabaların önünden geçtikten sonra yıllar önce izledikleri Türkçe adı ‘Taht Oyunları’ olan David Benioff ve D. B. Weiss tarafından yaratılan ve HBO'da yayımlanan Amerikan fantastik televizyon dizisi Game of Thrones da geçen sahneleri hatırlıyor.

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-1.jpeg

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-2.jpeg

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-3.jpeg

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-4.jpeg

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-5.jpeg

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-6.jpeg

bu-tabelalar-tebessum-ettiriyor-7.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ardahan