Bölgede Bir İlk Saman Balya Makinesi Kars’ta

Bölgede Bir İlk Saman Balya Makinesi Kars’ta

Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Kars’ta, ot balyalama makinesi gibi saman balyalama makinesi de çiftçinin yaşamını kolaylaştırmaya başladı.

Tacettin DURMUŞ
Kars’ın Digor ilçesine bağlı Başköy’e getirilen saman balya makinesi bir günde 3 bine kadar saman balyası yakabiliyor. Balyalayarak çuvallara doldurulan samanlar, kamyon ve traktör römorku veya köylünün evinin istediği yerine ediliyor.
Başköy köyünün muhtarı Hamit Aydın tarafından Kars’a getirilen makine, samanı presledikten sonra 25 kilogramlık çuvallara doldurduktan sonra araçlara yüklediği gibi istenilen şekilde istif ediyor.
Çiftçi Hamit Aydın bu makineyi Kars, Ardahan ve Iğdır da bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Artık bölgemizde tarlalarda çalışacak elaman bulunmuyor. Çiftçimizin hayatını kolaylaştırmak için bu makineyi Kars’a getirdik. Standart ölçüde 25 kilogram olarak samanı çuvallara dolduruyor. Makineden çıkan balya daha sonra istenilen yere veya araçlara düzenli olarak istif edile biliniyor. Son derece ekonomiktir ve samanı balyalayan çiftçilerimiz ve özellikle besicilerimiz yıl boyu rahat bir şekilde samanlarını hayvanlarına verebilecektir.” Dedi.

bolgede-bir-ilk-saman-balya-makinesi-karsta-1.jpg

bolgede-bir-ilk-saman-balya-makinesi-karsta-2.jpg

bolgede-bir-ilk-saman-balya-makinesi-karsta-3.jpg

bolgede-bir-ilk-saman-balya-makinesi-karsta-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber