BİR TAKIMA SAHİP OLAMADIK

BİR TAKIMA SAHİP OLAMADIK

HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN, KARS’IN SPOR'UNU ÖLDÜRDÜNÜZ ELBİRLİĞİYLE !!!

Kars Spor, önce çok hızlı bir şekilde 2’inci ligden düşürüldü.

Ardından aynı hızla 3’ncü ligden düşürüldü amatöre, son olarak BAL ligi ve bugün BAL’da da yok.

21 bin nüfuslu Hopa, Hopa Spor Kars 36 Spor karşılaşmasını 17 bin kişi izliyor. 280 bin nüfuslu Kars’ta Kars 36 Spor karşılaşmasını bin kişi izliyor.

Bu şehrin üzerinde ölü toprağı var. Bundan artık eminim… Bir şehir gelişmez mi? Büyümez mi? Derli toplu olmaz mı? Böyle bir şehir de şehrine yaşadığı şehre sahip çıkmayanlardan şehrin sporuna sahip çıkmaları beklenemez. 

Kaz gecelerinde, balolarda, yemekli toplantılarda 1 kare fotoğraf da yer almak için yarışa girenler, spora gelince adeta ‘tık’ yok. Biz de Karslı olarak bu damların peşinden gideriz. Demek ki hata bizde, kim neyi hak ediyorsa o kadar değer vereceksin.

Bir Hopa kadar olamadık. Bir Ağrı kadar olamadık. Bir Fatsa kadar olamadık. Bir Adıyaman kadar olmadık. En önemlisi biz bir bütün olamadık. İşte Kars’ın kaybı budur. Bütün olamıyoruz. Siyasetten, spora, eğitim, sağlığa kadar bir bütün olamıyoruz. Biz bütün olamadığımız içinde geldiğimiz durum hüsran…

Kars 36 Spor’un BAL’da olan takımlardan ne eksiği vardı?

Veya BAL’da olan takımların Kars 36 Spor’dan ne fazlası vardı?

Bunu hiç düşündünüz mü?

Onlar birlik olmuş, kenetlenmişlerdi.

Biz ise aman ‘bana’ ne diyerek yine umursamamıştık.

İşte aradaki far bu…

Birileri şehrine sahip çıkar…

Birlerinde doğduğu şehir umurunda olmaz… İşte kaybımızın sebebi budur. Biz umursamıyor. Ondan da geldiğimiz durum ortada…

Spor tabi ki içerisinde galibiyeti, mağlubiyeti, beraberliği, şampiyonluğu barındırır. Ama sahipsiz olunca, arkanda kimseler olmayınca sahada kazandığını masa başın da maalesef kazanamıyorsun. Sahipsizlik çok kötü…

Sahibin olmadı mı hiçsin… Kimse gözünün yaşına bakmaz. Ezer ve geçer…

Kars 36 Spor da sahipsizlikten ezildi. Saha da tek tek kazandıklarını arkası, sahibi olmadığı için masa başında kaybetti.

Şimdi herkes mutlu olusun. 2018-2018 futbol sezonunda Kars 36 Spor BAL Ligi’nde yok. Şimdi herkes sevinsin diyorum. Ama çok acı bir durum. Kulübün elektriğini kesenler, deplasmana giderken otobüs vermeyenler, otobüse mazot koydurmayanlar, Kars 36 Spor için elini taşın altına sokmayanlar. Hadi varın mutlu olun. Muradınıza erdiniz. El birliğiyle bir ilin takımını, ili temsil eden takımı toprağa gömdünüz, hadi gözünüz aydın.

Kars’tan ne köy olur, ne de kasaba. Yaşadığımız şehir ortada… Şehrine sahip çıkmayanlardan da, şehrin takımına sahip çıkmaları beklenmez. Herkes hak ettiği gibi yaşar. Demek ki Karslıların hak ettiği yaşantı bu. Türkiye’nin hiçbir ili Kars gibi değil. Bilmem neden?..

 

SPOR ANALİZ

IŞIK ÇAPANOĞLU

TSYD KARS TEMSİLCİSİ

 

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kars Haber