Binlerce Kaz Telef Oldu Yeni Bir Hastalık Mı Hortladı

Binlerce Kaz Telef Oldu Yeni Bir Hastalık Mı Hortladı

Kars'ta bir çiftlikte yaklaşık bin 500 yakın kaz yakalandıkları hastalık nedeniyle telef oldu.

Subatan yolu üzerinde bir çiftlikte kazlar ölmeye başladı. Çiftlik sahibi Fatma Nagaş, kazların bir anda ölmeye başladığını söyledi.

Kaz üretimi yaptıklarını kaz üretiminin de desteklenmesini isteyen Nagaş, "Ben üretici olduğum halde kimse destek vermiyor, kazlara hastalık girdi kimse bana demiyoruki bu böyle olcak, bu böyle olacak. Bir hastalık var diyorlar ama çare yok diyorlar. Çare aşı üreteceğiz aşıdan sonra üretime geçicez ama aşılanacak diyo." dedi.

Aşı yapılana kadar ben kepenk kapatacağım o zaman, kepenk kapatıp buradan gittikten sonra ne kıymeti var. Bizim karsımız  kazıyla meşhur, burada üretmeyelim mi. Sayın Cumhurbaşkanım ben tüketici değilim üreticiyim. Kazlarım zarara uğradıktan sonra bana destek olamadıktan sonra bana kim destek verecek." ifadesini kullandı.

Kars'ta en çok kendi çiftliğinde kaz ürettiğini anlatan Nagaş, "Bugüne kadar 1.500 yakın kazım öldü. Tarım Müdürlüğüne hergün gidiyorum çaresi yok aşı üretilecek. Köylülerin de kazı ölmüş kimsenin umrunda değil. Ben gib günde 500 kilo arpa yediriyorum, cebimde param kalmadı 5 bine yakın kazım vardı 1.500 tanesi öldü. Artık sayamıyorujm bile."

binlerce-kaz-telef-oldu-(1).jpgbinlerce-kaz-telef-oldu-(2).jpgbinlerce-kaz-telef-oldu-(3).jpgbinlerce-kaz-telef-oldu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kars Haber